Annons

Trumps sändebud till Mellanöstern avgår

President Donald Trumps särskilda sändebud till Mellanöstern, Jason Greenblatt, lämnar sin post.

"Vi kommer att minnas hans hängivenhet för Israel och hans försök att skapa fred mellan Israel och palestinierna. Vi kommer att sakna honom. Tack, Jason!" skriver den amerikanske presidenten på Twitter.

Greenblatt väntas avgå när den amerikanska regeringen presenterar ett slutförslag på lösning på konflikten mellan Israel och de palestinska myndigheterna, rapporterar CNN med hänvisning till en befattningshavare.

Palestinierna har dömt ut USA som fredsmäklare efter Trumps beslut 2017 att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad.

Greenblatt, som när han tillträdde avsåg att sitta på posten i två år, är den senaste i en lång rad ministrar och topptjänstemän som lämnat Trumpstyret. Några av dem som har lämnat är försvarsminister Jim Mattis, utrikesminister Rex Tillerson, justitieminister Jeff Sessions, ministern för inrikes säkerhet Kirstjen Nielsen, Vita husets stabschef John Kelly och USA:s nationelle underrättelsechef Dan Coats.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?