ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Trumps nya skatteursäkt: Demokraterna är inte smarta nog

  • Vita husets pressekreterare Sarah Sanders och president Donald Trump. Foto: Evan Vucci och Andrew Harnik.

Striden om Donald Trumps skattedeklarationer går vidare. Nu har Vita husets pressekreterare Sarah Sanders avlossat ett nytt vapen i arsenalen.

Hon menar helt enkelt att demokraterna i kongressen inte är smarta nog att förstå presidentens deklarationer.

I USA är det sedan Jimmy Carters dagar en tradition att amerikanska presidentkandidater öppet redovisar sina inkomstuppgifter. Den traditionen har dock Donald Trump valt att bryta.

Men hans politiska motståndare har inte gett upp. Tidigare i april bad Richard Neal, ordförande i representanthusets Ways and means-committee,  skattemyndigheten IRS att lämna över uppgifter över Donald Trumps skatteuppgifter under perioden 2013-2018, både för privat- som företagsuppgifter.

I en intervju i kanalen Fox News gav Vita husets pressekreterare Sarah Sanders ett nytt argument för varför uppgifterna inte kommer redovisar.

”Uppriktigt, jag tror inte att kongressen, och särskilt inte den här gruppen av kongressledamöter, är tillräckligt smarta för att gå igenom de tusentals sidor som jag antar att president Trumps skattedeklaration består av”, sade hon enligt CNN.

”Jag gissar att de flesta av dem inte sköter sina egna deklarationer, och jag litar definitivt inte på att de klarar av att gå igenom de decennier av framgång som presidenten har haft och avgöra något.”

Richard Neal har i ett brev till IRS skrivit att han räknar med att få ett svar från myndigheten senast den 23 april.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer