ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Trumps Londonbesök möts av protester

Hundratals demonstranter mötte USA:s president Donald Trump när han på torsdagen anlände till London för ett toppmöte med den hårt politiskt ansatta premiärministern Theresa May.

Trump landade på flygplatsen Stansted innan han fortsatte med helikopter till den amerikanska ambassadörens residens i London.

Inför resan passade presidenten på att påminna May om den rådande politiska situationen i Storbritannien, med flera minister- och parlamentsavhopp i protest mot Mays brexitplan.

"Jag åker till en ganska turbulent plats nu, eller hur? Med många avgångar", sade Trump på en presskonferens vid Natomötet i Bryssel.

May har förhoppningar om att mötet med Trump ska landa i att ett avtal om framtida frihandel ska skyndas på.

Protester mot Trump har planerats i London och borgmästaren Sadiq Khan har uppmanat demonstranterna att uppträda fredligt. Ett stort polisuppbåd har placerats ut för att garantera säkerheten.

Polisen uppskattar att 500–600 demonstranter fanns på Stansed, och en skara har samlats vid ett avstängt område i Regent's Park nära USA:s ambassad i Winfield House där Trump är inkvarterad. En grupp av demonstranter planerar en aktion för att hålla den gästande presidenten vaken hela natten, genom att blåsa i plasthorn och föra oljud.

Trump verkar ta lätt på protesterna och säger enligt BBC att han tror att britterna "gillar mig mycket".

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies