Trumps helgresor granskas

Myndigheten Government Accountability Office, GOA, ska granska kostnader och säkerhetsfrågor kring Donald Trumps resor till resorten Mar-a-Lago i Florida.

Bild:AP

Det skriver Washington Post.

Sedan han tillträdde som president har Donald Trump rest till sin resort Mar-a-Lago i Palm Beach fem gånger med Air Force One. Resorna ställer krav på skydd inte bara från Secret Service utan även lokala polismyndigheter och kustbevakningen.

I samband med Donald Trumps tredje resa till resorten i februari skrev fyra demokratiska senatorer till GAO-chefen Gene L. Dodaro och uttryckte sin oro över kostnader och det faktum att Donald Trump hade haft möte med japanske premiärministern Shinzo Abe bland middagsgäster.

Senatorerna ifrågasatte också huruvida Trump-ägda Mar-a-Lago fakturerade regeringen rättvisa och lämpliga priser för användandet av resorten.

GAO kommer nu titta på vilka åtgärder som vidtas för att skydda hemlig information och tillhandahålla säkra kommunikationsmöjligheter när presidenten inte är i Vita huset, samt vilken typ av kontroll som görs av besökare vid Mar-a-Lago.

Myndigheten ska också granska vilka åtgärder som vidtagits av Secret Service och försvarsdepartementet för att säkerställa att de betalar lämpliga priser för resorna samt om finansdepartementet har tagit emot några betalningar från vinster vid hotell som ägs eller drivs av Donald Trumps företag.

Donald Trump skapade rubriker i januari när han meddelade att han inte tänkte sälja av sitt ägande i Trump Organization, utan i stället överlåta driften av företaget till sina söner Eric och Donald Jr.

Bolaget har också sagt att de ska donera alla vinster från utländska företag till finansdepartementet, för att undvika intressekonflikter.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?