1515
Annons

Trumps avskedstal: Vi ber för Biden

Donald Trump har hållit sitt avskedstal som president för USA. Till mångas förvåning tycktes Trump önska efterträdaren Joe Biden och hans regering lycka till.

Foto:Susan Walsh

”Den här veckan installerar vi en ny regering och vi ber för att de lyckas behålla USA säkert och välmående.”

Trump hyllade också det arbete hans egen regering utfört under de fyra senaste åren.

”Vi gjorde det vi kom hit för att göra, och så mycket mer”, säger han och tillägger att han ännu inte är uträknad.

”Nu, när jag förbereder mig för att lämna över makten till en ny regering vid middagstid på onsdag, vill jag att ni ska veta att rörelsen vi startade bara har börjat.”

Trumps advokater vill stoppa FBI från att läsa beslagtagna dokument

Donald Trumps advokater har under måndagen motsatt sig att USA:s justitiedepartement fortsätter granska dokument som beslagtogs hemma hos ex-presidenten.

Det var i förra veckan som en federal domare beordrade en extern tredje part att granska de dokument som beslagstogs i en FBI-räd mot Donald Trumps bostad.

Domaren, Aileen Cannon, är tillsatt av Donald Trump under hans tid som president och beslutet att tillsätta en så kallad ”special master” att granska dokumenten innan utredningen går vidare har kritiserats brett av en juridisk expertkår i USA.

Anledningen är att det bland dokumenten kan finnas material som Trump hävdar skyddas av olika sekretesslagar, bland annat den mellan advokat och klient.

Justitiedepartementet har överklagat beslutet att tillsätta en extern utredare och hävdat att de i väntan på att överklagandet omprövas vill fortsätta med sin granskning. Något som Trumps advokater nu vill stoppa.

Justitiedepartementet har å sin sida hävdat att vänta på en tredjepartsutredning kommer att skada rättsprocessen och dessutom är onödig, eftersom de redan rensat ut handlingar som skulle omfattas av klientsekretess.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera