ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Trumps advokat erkänner sig skyldig till brott

Donald Trumps tidigare advokat Michael Cohen erkände sig inför en domstol på Manhattan på tisdagen skyldig till flera brott. 

Det rapporterar Reuters. Det är en del av den särskilde åklagaren Robert Muellers utredning om rysk inblandning i valet 2016. 

Han medgav också att Trump inför presidentvalskampanjen 2016 hade uppmanat honom att arrangera betalningar för att tysta två kvinnor som påstått sig haft en affär med Trump. En av betalningarna var 130.000 dollar till porrskådespelaren Stormy Daniels (Stephanie Cliffords), den andra 150.000 dollar till före detta Playboy-modellen Karen McDougal. 

De åtta brotten inkluderar skatteflykt, bankbedrägeri och brott mot lagarna för kampanjfinansiering, det senare på uppdrag av en "politisk kandidat på nationell nivå". 

Han nämnde inte Trump vid namn men hans advokat, Lanny Davis, bekräftade senare att han syftade på president Trump.

Lanny Davis sade att Cohen vittnat om att Trump uppmanat honom att begå ett brott genom att betala till de två kvinnorna av det huvudsakliga syftet att påverka valet. 

"Om dessa betalningar var ett brott för Michael Cohen, varför skulle de då inte vara ett brott för Donald Trump?", sade Davis.

Donald Trump har förnekat att han haft en affär med dessa kvinnor. Hans advokat Rudy Giuliani har sagt att betalningarna gjordes för att bespara Trump och hans familj skam och inte var relaterade till kampanjen.

Donald Trump mötte pressen vid ett event i West Virginia på tisdagen efter domen, men berörde inte Cohens anklagelser. Giuliani kallade däremot Cohen för en "falsk liten råtta" som ljuger.

"Jag tror att presidenten är helt befriad. Cohen-storyn är över", sade han. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies