Annons

Trump visade visselblåsarens namn på Twitter

USA:s president Donald Trump har delat Twitterinlägg där den så kallade visselblåsarens namn nämns. Presidentens agerande har väckt kritik.

USA:s president Donald Trump.
USA:s president Donald Trump.Foto:Andrew Harnik

Presidenten har flera gånger krävt att visselblåsaren, vars uppgifter lett till att Trump ställs inför riksrätt, ska träda fram offentligt. 

I fredags vidaretwittrade Trump till sina 68 miljoner följare ett inlägg från en av presidentens supportrar där visselblåsaren namnges.

På lördagen rapporterade en del Twitteranvändare att de inte längre kunde se det ursprungliga inlägget på Trumps tidslinje vilket tyder på att det tagits bort, skriver sajten Buzzfeed.

Amy Siskind, ordförande för kvinnorättsorganisationen The New Agenda, kritiserar presidenten på Twitter. 

”Detta är inte ett acceptabelt beteende från vårt lands så kallade ledare, och han måste ställas till svars för det”, skriver hon.

Enligt The Guardian är experter oense om huruvida det är ett brott eller inte att namnge visselblåsaren.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?