Trump vill vittna under ed inför Mueller

USA:s president Donald Trump "skulle älska" att tala under ed med den särskilde åklagaren Robert Mueller, som utreder om någon nära presidenten samarbetade med Ryssland under valkampanjen 2016.

Donald Trump och Robert Mueller.
Donald Trump och Robert Mueller.Bild:TT/AP

Det sade presidenten vid en överraskande pressbriefing vid Vita huset på onsdagskvällen, enligt Bloomberg News. Han antydde samtidigt att detta kan komma att ske inom två, tre veckor.

"Jag ser fram mot det" även om Hillary Clinton inte talade under ed när hennes användning av privata e-postmeddelanden undersöktes 2016, sade Donald Trump.

Presidentens advokater har samtalat med Robert Mueller och hans medarbetare om en intervju med Donald Trump.

Ty Cobb, advokat vid Vita Huset, sade dock på onsdagskvällen att Donald Trump varit i brådska med förberedelserna inför sin resa till Davos, och att han endast avsåg att han fortsatt åtar sig att samarbeta till fullo med undersökningen och att möta Robert Mueller.

En del i Robert Muellers undersökning fokuserar på om Donald Trump förhindrat rättvisan när han sparkade sin nationelle säkerhetsrådgivare Michael Flynn och FBI-chefen James Comey. Enligt en person med insyn skulle de viktigaste punkterna i en intervju med Donald Trump vara dessa två beslut i början av presidentperioden.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?