1515
Annons

Trump vill straffa Nordkorea hårdare

USA:s president Donald Trump vill se hårdare sanktioner mot Nordkorea efter att landet avfyrat ännu en robot.

"Låt den här senaste provokationen fungera som en uppmaning till alla länder att införa långt hårdare sanktioner mot Nordkorea", skriver Vita huset i ett uttalande.

Donald Trump.
Donald Trump.

USA:s finansdepartement har tidigare sagt att man ska göra allt för att förhindra Nordkoreas finansiering av kärnvapen- och robotprogram, med till exempel sanktioner.

"Vi kommenterar inte framtida sanktioner, men vi kommer att överväga att ta till alla verktyg vi har tillgängliga för att stoppa kriminell verksamhet och finansiering av terror", sade en talesperson.

Uttalandet från departementet kom innan Nordkorea på söndagsmorgonen lokal tid i landet utförde robottestet.

Ökade återkommande intäkter och användare för Freja EID

Freja EID hade en nettoomsättning på 6,7 miljoner kronor (5,4) under det andra kvartalet 2022.

Ebitda uppgick till -7,0 miljoner kronor (-7,4) och ebit blev -10,5 miljonerkronor (-10,4).

ARR, eller årligt återkommande intäkter, för segmentet Freja EID uppgick den 30 juni 2022 till 6,1 miljoner kronor, en tillväxt om 111 procent jämfört med samma period föregående år.

Antalet användare i tjänsten Freja EID uppgick den 30 juni 2022 till 668.000 stycken, motsvarande en ökning om 220 procent jämfört med samma period föregående år.

Segmentet Freja EID:s nettoomsättning uppgick till 1,7 miljoner kronor (0,8).

Koncernens kassaflöde från den löpande verksamheten uppgick till 4,0 miljoner kronor (-10,2).

”Abonnemangsintäkterna ökar kraftigt och i takt med att årligt återkommande intäkter (ARR) ökar, rör vi oss också mot lönsamhet. Avtalen som styr abonnemangsintäkterna ökade också kraftigt under kvartalet och visar på den starka efterfrågan från våra kunder som vi upplever nu”, skriver vd Johan Henrikson.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera