Annons

Trump vill inte ha folk från "skitländer" – men norrmän går bra

USA:s president Donald Trump vill inte ha immigranter från "skitländer" till USA, hellre fler norrmän.

Det sade han vid ett möte i Vita huset.

Trump vid Solbergs besök.
Trump vid Solbergs besök.Bild:AP

Trump blev irriterad när kongressledamöter vid ett möte i Ovala rummet talade om att skydda immigranter från Haiti, El Salvador och afrikanska länder, som en del av en partiöverskridande överenskommelse, skriver Washington Post.

"Varför kommer alla dessa människor från skitländer hit?" sade Trump enligt personer som var med.

Trump föreslog sedan att USA skulle ta in mer folk från länder som Norge, vars statsminister Erna Solberg han träffade i veckan.

"Vissa politiker i Washington väljer att slåss för andra länder, men president Trump kommer alltid att slåss för amerikanerna", säger talespersonen Raj Shah i ett uttalande efter det att tidningen först rapporterat om Trumps ordbruk.

"Precis som andra länder som har en meritbaserad immigration slåss president Trump för permanenta lösningar som gör vårt land starkare genom att välkomna dem som kan bidra till vårt samhälle, få vårt samhälle att växa och anpassa sig", står det i uttalandet.

Tidigare i veckan meddelade USA:s regering att tillfälliga uppehållstillstånd för nästan 200.000 salvadoraner ska återkallas.

Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal? 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera