Trump vill ha fler kärnvapen

USA:s blivande president Donald Trump anser att USA märkbart måste förstärka och utveckla sin kärnvapenkapacitet.

Donald Trump.
Donald Trump.Bild:AP

USA måste vidta sådana åtgärder "tills världen tar sitt förnuft till fånga beträffande kärnvapen", skriver Trump, som vanligt via Twitter och utan efterföljande förklaring.

Trumps Twitter-deklaration kan dock ses i ljuset av att Rysslands president Vladimir Putin sagt att Ryssland måste förstärka sin kärnvapenarsenal, noterar BBC.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?