1515
Annons

Trump vill förlänga gränsmur mot Mexiko

Gränsen mot Mexiko ska förstärkas längs ytterligare 43,5 mil, om Vita huset får som det vill.

Hittills har en omkring 16 mil lång mur byggts.

Foto:Gregory Bull

En begäran om att bygga de utökade barriärerna har lämnats till USA:s försvarshögkvarter Pentagon, meddelar en anonym försvarstjänsteman till nyhetsbyrån Reuters.

Pentagon kommer de närmsta två veckorna att utvärdera hur projektet kan genomföras och dess kostnader.

”Ibland går det inte att bygga i vissa områden, eller så är det svårt på vissa ställen”, säger tjänstemannen till Reuters.

Sedan tidigare har beslut tagits om att bygga omkring 30 mil mur längs den 315 mil långa gränsen, varav hälften hittills har byggts, och Pentagon har då bara delvis tillgodosett Trump-regeringens önskemål.

Sammanlagt har presidenten lovat att bygga en drygt 64 mil lång mur längs den mexikanska gränsen till nästa presidentval i november 2020.

I fjol krävde Donald Trump att 5,7 miljarder dollar skulle tas ur statskassan för att bygga muren, men efter kongressförhandlingar i februari avsattes till slut bara 1,4 miljarder dollar. 

President Trump har därefter bland annat använt pengar från försvarsbudgeten för att kunna uppfylla sitt vallöfte om att förstärka gränsen mot Mexiko.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?