Annons

Trump vill få Apple att bygga anläggning i USA

USA:s nyvalde president Donald Trump har i ett telefonsamtal med Apples vd Tim Cook uppmanat honom att börja tillverka bolagets produkter i USA.

Donald Trump och Tim Cook.
Donald Trump och Tim Cook.

Till tidningen The New York Times sade Donald Trump att han hade uttryckt sin önskan om att Apple bygger en stor fabrik i USA.

”Jag tror att vi kommer att skapa incitamenten för dig, och jag tror att du kommer att göra det. Vi är ute efter en stor skattesänkning för företag som kommer att göra dig glad", ska Trump ha sagt till Tim Cook.

Cook ska enligt Trump i samtalet ha sagt sig förstå varför han är ivrig över att Apple hellre har sina produktionsanläggningar i USA, än i länder som Kina och Vietnam. USA:s nyvalde president uppgav också att han tänker ta bort en massa avregleringar som han anser omöjliggör det för företag att växa.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?