Annons

Trump utser ny tillförordnad spionchef

President Donald Trump säger att Joseph Maguire, som i dag leder landets antiterrorcenter, kommer att bli tillförordnad underrättelsechef.

Foto:J. Scott Applewhite

Trump skriver på Twitter att Maguire haft en lång karriär inom flottan som han lämnade 2010, med titeln viceamiral.

Han kommer att efterträda avgående Dan Coats, sedan den republikanske kongressledamoten, John Ratcliffe, tidigare i augusti hoppat av sin kandidatur.

Trump har ytterligare en stol att fylla i underrättelsetjänsten, sedan Sue Gordon, andranamnet, meddelat att hon avgår samtidigt som Coats den 15 augusti. Trump meddelar via Twitter att hennes efterträdare ska tillkännages inom kort.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?