1515

Trump upprepar tullhotet mot Kina

USA:s president Donald Trump varnade på söndagen Kina för nya tullar och anser att Kinas inblandning i amerikansk politik är ett större problem än Rysslands inblandning i valet 2016.

Donald Trump
Donald TrumpBild:Carolyn Kaster

I en intervju i CBS-programmet "60 Minutes" fick en frågan om han vill trycka in Kinas ekonomi i depression, och svarade "nej" innan han jämförde nedgångarna på landets aktiemarknader med aktiekraschen i USA 1929. 

"Jag vill att de ska förhandla fram ett rättvist avtal med oss. Jag vill att de ska öppna sina marknader precis som våra marknader är öppna", sade han och tillade att mer tullar "kan" vara en del av mixen. 

Hittills har USA infört tullar på varor från Kina till ett värde av 250 miljarder dollar, men hotat införa tullar på i stort sett all import från Kina. 

På frågor om relationen med Rysslands president Vladimir Putin och inblandningen i valet 2016 valde han att fokusera på Kina.

"Kina har också blandat sig i. Och jag tror ärligt talat att Kina är ett större problem", sade han utan att utveckla detta.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?