Annons

Trump uppges ta sikte på fler kinesiska bolag

Den amerikanska presidenten Donald Trump signalerar att han kommer vidta ytterligare åtgärder mot kinesiska bolag.

Det rapporterar Financial Times

Foto:Chris Kleponis

Under sommaren har spänningarna mellan stormakterna USA och Kina ökat. Den amerikanska presidenten Donald Trump har delat ut flera kängor mot kinesiska Bytedances app, Tiktok. Presidenten har sagt att den kinesiska ägaren till 15 september på sig att att avyttra den amerikanska verksamheten innan appen förbjuds i USA.

Bland intressenterna att köpa den amerikanska verksamheten sitter teknikjätten Microsoft i förarsätet, något som Di rapporterat om. Affären är dock komplicerad och kommer testa presidentens tålamod, skriver nyhetsbyrån Reuters

Nu signalerar Donald Trump för att den amerikanska regeringen kan vidta fler åtgärder mot kinesiska bolag.

”Vi tittar på fler saker, det gör vi”, sade presidenten på frågan om han överväger straffåtgärder mot andra kinesiska företag, som exempelvis e-handelsjätten Alibaba, enligt FT.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?