1515

Trump till Putin: "Gjorde du det?"

USA:s president Donald Trump klandrar inte sin son Donald Trump Jr för att ha mött en rysk advokat förra sommaren, men har varit omedveten om detta möte fram till för några dagar sedan.
Det sa han i en intervju med Reuters på onsdagen.

Vladimir Putin och Donald Trump möttes under G20-mötet.
Vladimir Putin och Donald Trump möttes under G20-mötet.Bild:TT

Trump Jr var ivrig att möta kvinnan som uppgetts ha koppling till den ryska regeringen och som skulle kunna ha skadlig information om Hillary Clinton. Detta för att stötta Trump-kampanjen.

Donald Trump sade att sonens möte var något som kan ske i början av en kampanj, "jag tror att många skulle kunna ha haft ett sådant möte".

Enligt en mejlkonversation är detta det mest konkreta beviset för att Ryssland blandat sig i det amerikanska valet.

Donald Trump sade att han spenderat de första 20-25 minuterna av sitt möte med Rysslands president Vladimir Putin med att pressa honom om eventuell rysk inblandning i valet, men att han förnekat detta.

"Jag sade: gjorde du det? Och han sade: absolut inte. Jag frågade honom sedan en andra gång på ett helt annat sätt. Han sade absolut inte", sade Donald Trump.

På frågan om han trodde Putin sade han:

"Titta, något hände och vi måste ta reda på vad det är, eftersom vi inte kan tillåta en sådan sak att hända i vår valprocess. Så något hände och vi måste ta reda på vad det var", sade han.

Han konstaterade även att Putin älskar sitt land precis som Trump älskar Amerika, och att båda agerar i sina lands intressen.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?