1515

Trump till attack mot särskilde åklagaren på Twitter

NEW YORK. Donald Trump kan inte längre hålla inne med sin ilska över den särskilde åklagaren Robert Mueller. Presidentens arga tweet i helgen satte igång en våg av spekulationer att han tänker sparka Mueller, något som Vita huset försökte stoppa genom en dementi.

Foto:Gerry Broome

Följetången om den ryska inblandningen i det amerikanska presidentvalet trappades upp ytterligare ett snäpp i slutet av förra veckan när Robert Mueller meddelade att han också vill granska presidentens privata företag. Donald Trump svarade genom att för första gången nämna Robert Mueller vid namn när han twittrade om den ”korrumperade” utredningen med enbart demokrater och ”hårdnackade supporters till Crocked Hillary”.

Ilskan väckte igen en gång rädslan i det republikanska lägret att presidenten skulle försöka få Robert Mueller sparkad.

”Om han försöker göra det kommer det att vara början på slutet av hans tid som  president” varnade bland andra den republikanska senatorn från South Carolina Lindsey Graham.

Han får stöd av Lisa Monaco, tidigare stabschef för Robert Mueller och även tidigare rådgivare till Barack Obama.

”Det skulle vara ett slag i magen på hela vårt land om presidenten försöker tvinga justitieminister Jeff Sessions eller hans biträdande Rod Rosenstein att sparka Mueller. Ett tydligt tecken på att lag och ordning inte gäller längre i USA”, sa Lisa Monaco till CNN på måndagen.

Hon tror dock inte att Robert Mueller låter uppståndelsen kring hans utredning påverka arbetet över huvud taget.

”Han är den typen som inte tittar åt något håll utan fortsätter med sin utredning steg för steg tills han är klar.”

Donald Trumps medarbetare försökte lugna de upprörda känslorna. Både han privata advokater och hans presstalesman Sarah Huckabee Sanders hävdar att presidenten inte har några som helst avsikter att sparka Robert Mueller.

Ytterligare en händelse som satte eld på brasan var att Jeff Sessions på fredagen sparkade topptjänstemannen inom FBI, Andrew McCabe, trots att han skulle avgå med pension i söndags. Genom avskedandet riskerar McCabe mista hela sin pension.

Andrew McCabe har länge varit ett rött skynke för presidenten genom sina nära koppling till den tidigare sparkade FBI-chefen James Comey.

 ”Det här visar bara vilka lögner och den korruption som pågår på högsta nivå inom FBI”, twittrade Donald Trump ilsket.


Innehåll från FujitsuAnnons

Så ser den framtida intelligenta arbetsplatsen ut

Det pågår ett skifte i hur vi ser på kontorsarbetsplatser och de flesta är överens om är att utvecklingen påskyndats dramatiskt av pandemin. En arbetsgivare behöver säkerställa att en arbetsmiljö uppmuntrar frihet, flexibilitet och mobilitet. Det japanska företaget Fujitsu är idag en ledande expert inom IT för arbetsplatser för både privat och offentlig sektor.

– Vi har en gigantisk kundbas och har därför lärt oss varje kundkategoris behov. Med vår bredd i portföljen ser vi till att allt bara fungerar. Få aktörer har kommit så nära slutanvändaren i kombination med att ha kvar den globala styrkan. I Sverige är det ofta antingen eller, men här är vi unika, säger Viktoria Granqvist, Head of Delivery för Fujitsu IT-tjänster.  

Organisationers behov förändras på grund av pandemin

Även om det i Sverige tidigare funnits en viss typ av distansarbete går det inte att komma ifrån att företag tvingats tänka om drastiskt i samband med pandemin. När flera nödgats att arbeta från hemmet har det varit avgörande att kunna göra det på ett effektivt sätt. Rätt digitala verktyg är en nyckel för att kunna hantera de förändringar som distansarbete kräver.

Fujitsu är enligt analysföretaget Gartner en av ledarna inom arbetsplatstjänster och arbetar globalt med allt från stora detaljhandels-kunder och banker till tillverkningsföretag och erbjuder en verklighet där medarbetarna kan jobba var, när och hur de vill.    

– Vi jobbar med alla slags IT-tjänster och med våra verktyg klarar företag att jobba från vilket ställe som helst. Vi kliver in där det finns behov, allt ifrån att se till att datorn har den senaste säkerhetsuppdateringen till att säkerhetsställa att informationen är skyddad och att hårdvaran eller mobiltelefonen är kompatibel med de program som används. Vår målbild är att allting alltid ska fungera utan några problem, berättar Viktoria Granqvist.

Framtidens arbetsplats kräver effektivt flöde av information

Tillsammans med IDC har Fujitsu gjort en undersökning om hur den framtida intelligenta arbetsplatsen kommer att se ut i Sverige. Resultatet visar att det är avgörande med rätt värderingar men också att få informationen att flöda på ett effektivt sätt.

– Unga som kommer in i arbetslivet idag har alltid använt sig av appar. De förväntar sig att det ska vara lika lätt kunna kommunicera på arbetsplatsen som med kompisarna och för detta krävs nya IT-verktyg. I undersökningen ser vi att många nordiska företag lyfter just behovet av digitalisering och kontinuerligt lärande för att använda nya verktyg.   

– Tidigare har kontoret varit den stora identiteten, idag krävs det mer av företagskulturen. Man behöver gå bort ifrån de materiella symbolerna och lägga fokus på det immateriella och bli mer värdebaserad. Det kräver förändrat ledarskap och nya sätt att mäta medarbetarnöjdhet. En jämlik organisation behövs där alla medarbetare bidrar till företagets värde på ett tydligt sätt, avslutar Viktoria Granqvist.

Mer information om Fujitsu

Fujitsu är ett av Sveriges bredaste IT-tjänsteföretag med 650 medarbetare i Sverige som hjälper företag och organisationer att utveckla sin verksamhet med IT och digitalisering. Fujitsu är det enda globala, japanska IT-företaget, med 129 000 medarbetare i 100 länder. Kombinationen av global styrka och lokal närvaro gör att Fujitsu kan följa svenska kunder ut i världen.  

Mer information om Fujitsu och Work Life Shift

 

Mer från Fujitsu

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Fujitsu och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?