ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Trump: Rysshärvan i Vita huset

Trump till attack mot särskilde åklagaren på Twitter

  • Foto: Gerry Broome

NEW YORK. Donald Trump kan inte längre hålla inne med sin ilska över den särskilde åklagaren Robert Mueller. Presidentens arga tweet i helgen satte igång en våg av spekulationer att han tänker sparka Mueller, något som Vita huset försökte stoppa genom en dementi.

Följetången om den ryska inblandningen i det amerikanska presidentvalet trappades upp ytterligare ett snäpp i slutet av förra veckan när Robert Mueller meddelade att han också vill granska presidentens privata företag. Donald Trump svarade genom att för första gången nämna Robert Mueller vid namn när han twittrade om den ”korrumperade” utredningen med enbart demokrater och ”hårdnackade supporters till Crocked Hillary”.

Ilskan väckte igen en gång rädslan i det republikanska lägret att presidenten skulle försöka få Robert Mueller sparkad.

”Om han försöker göra det kommer det att vara början på slutet av hans tid som  president” varnade bland andra den republikanska senatorn från South Carolina Lindsey Graham.

Han får stöd av Lisa Monaco, tidigare stabschef för Robert Mueller och även tidigare rådgivare till Barack Obama.

”Det skulle vara ett slag i magen på hela vårt land om presidenten försöker tvinga justitieminister Jeff Sessions eller hans biträdande Rod Rosenstein att sparka Mueller. Ett tydligt tecken på att lag och ordning inte gäller längre i USA”, sa Lisa Monaco till CNN på måndagen.

Hon tror dock inte att Robert Mueller låter uppståndelsen kring hans utredning påverka arbetet över huvud taget.

”Han är den typen som inte tittar åt något håll utan fortsätter med sin utredning steg för steg tills han är klar.”

Donald Trumps medarbetare försökte lugna de upprörda känslorna. Både han privata advokater och hans presstalesman Sarah Huckabee Sanders hävdar att presidenten inte har några som helst avsikter att sparka Robert Mueller.

Ytterligare en händelse som satte eld på brasan var att Jeff Sessions på fredagen sparkade topptjänstemannen inom FBI, Andrew McCabe, trots att han skulle avgå med pension i söndags. Genom avskedandet riskerar McCabe mista hela sin pension.

Andrew McCabe har länge varit ett rött skynke för presidenten genom sina nära koppling till den tidigare sparkade FBI-chefen James Comey.

 ”Det här visar bara vilka lögner och den korruption som pågår på högsta nivå inom FBI”, twittrade Donald Trump ilsket.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer