1515

Trump stödjer Oracle i kampen om Tiktok

USA:s president Donald Trump ger stöd åt mjukvarubolaget Oracle i fråga om anspråket på den amerikanska delen av den populära men spionageanklagade kinesiskägda musikvideoappen Tiktok, rapporterar flera medier.

Foto:Jim Mone

President Donald Trump sade på frågan om Oracle kunde vara en bra ägare för Tiktok i USA att han gillar bolaget.

”Oracle är ett jättebra bolag och dess ägare är en fantastisk kille. Jag tror absolut att Oracle skulle kunna hantera det”, sade han.

Oracles grundare och ordförande är Larry Ellison, en uttalad Trumpsupporter som också bidragit vid insamlingar till presidentens kampanj inför presidentvalet i november.

Det spekuleras just nu om hur hög prislappen ska bli. Några av ägarna i Bytedance, det kinesiska bolaget som äger Tiktok, har enligt Reuters värderat den globala Tiktok-verksamheten till omkring 50 miljarder dollar.

I affären kommer också verksamheterna i Kanada, Australien och Nya Zeeland, som rapporterar till USA-enheten, att ingå.

Utöver Oracle är enligt Financial Times rapporter från tisdagen även techinvesteraren Sequoia Capital och riskkapitalbolaget General Atlantic, som också investerat i Bytedance, med på tåget. En annan intressent som anmält sitt intresse är Microsoft, enligt medieuppgifter.

Det var i förra veckan som Donald Trump offentliggjorde att Tiktok kommer förbjudas från den 15 september i USA om inte appen säljs till en amerikansk entitet inom 90 dagar.

”Det finns trovärdiga uppgifter som får mig att tro att Bytedance kan vidta åtgärder som hotar den nationella säkerheten i USA”, skrev presidenten i en exekutiv order.

Bytedance har slagit ifrån sig beskyllningarna, som har att göra med att kinesiska bolag är tvingade att vid förfrågan dela ut användardata till kinesiska regimen. 

Liknande anklagelser har riktats mot telekombolaget Huawei, varför Kinas ledare vid upprepade tillfällen anklagat USA och andra västländer som gått på den amerikanska linjen för geopolitisk mobbning och som ett försök att få övertag i en vidare handelskonflikt.


Innehåll från GetacceptAnnons

Försäljning digitalt – kan ge upp till 30% högre hitrate

Att sälja digitalt kan lätt förknippas med en opersonlig säljprocess. Det blir svårare att visa vår personlighet, och offerten drunknar i en mailkorg tillsammans med minst tio andra. Så hur gör man för att inte bara klara av, utan till och med förbättra, sin försäljningsprocess när man säljer digitalt? 

– Det handlar om att hitta kommunikationskanaler som inte redan är mättade, säger medgrundaren av Vainu, Mikko Honkanen.

På Vainu har man tagit i bruk GetAccept i sina säljprocesser för att bättre kunna följa varje steg av säljprocessen via data - inte bara genom magkänsla. När de testade att skicka avtal både med och utan GetAccepts videofunktion, fick de högre stängningsfrekvens på de offerter som skickades med videopresentation. 

– Även om många vet att video är bra i alla möjliga sammanhang idag, är det ändå få B2B-bolag som nyttjar det. Därför är det en kommunikationskanal som gör det enkelt att sticka ut, menar Mikko Honkanen.

När Samir Smajic, VD och medgrundare av GetAccept, startade företaget 2015 så var det redan tydligt att digitalt var framtiden för B2B-försäljning. Sedan har utvecklingen gått snabbare än man räknat med.

– Att kunna ge en riktigt bra digital kundupplevelse, dubblar enligt McKinsey & Co sannolikheten för att stänga affären. Och det gör man inte genom att bara skicka en massa mail. E-signering är ett sätt att öka sin hitrate, men adderar man funktioner som engagerar, exempelvis chatt, video, en snygg paketering av sitt avtal och automatiska påminnelser, så ökar sannolikheten ännu mer.

Bland de som använder GetAccept så har de som använder fler engagerande funktioner i sina utskick upp till 30% högre hitrate, än de som endast skickar iväg ett avtal för e-signatur. Ingen vill ha en tråkig säljprocess, och kan man hitta sätt att göra den intressant och interaktiv kommer inte bara kunden bli nöjdare, utan du skapar också en snabbare och smidigare försäljningsprocess. 

– Det ligger kvar en gammal myt om att bolag inte är redo att börja arbeta såhär, och att det bara funkar på mindre affärer. Faktum är att data visar att 70% av företag är beredda att göra affärer upp till fem hundra tusen kronor i en onlinemiljö. En annan vanlig fördom är att kundens kund vill ha det på det traditionella viset. Men det är inte sant. Vi får ständigt kommentarer från våra kunder där de berättar om hur nöjda deras kunder blivit med det nya, förenklade sättet att signera avtal. Och det får våra kunder att se bra ut, säger Samir Smajic. 

Att komma igång med en mer engagerande digital säljprocess behöver varken vara tidskrävande eller svårt. I GetAccept har du allting samlat och får både översikt, automation och kommunikation i ett och samma verktyg. Att komma igång behöver inte ta mer än någon timme - även för det lite större säljteamet. 

Lär dig mer och boka en demo med GetAccept idag! 

Mer från Getaccept

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Getaccept och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?