Trump står fast vid kravet på en barriär mot Mexiko

Donald Trump lovade på söndagen att stå fast vid sitt krav på en barriär längs gränsen mot Mexiko, men sade att den kan vara gjord av stål i stället för betong för att försöka nå en kompromiss med demokraterna. Det rapporterar Reuters. 

Foto:Andrew Harnik

Presidenten hotade återigen att införa undantagstillstånd för att bygga muren, utan att ge några detaljer om varifrån finansieringen skulle komma. 

Demokraterna har hittills inte godkänt de 5,6 miljarder dollar som Trumpadministrationen krävt för bygget. 

"Det här är en viktig strid att vinna ur säkerhetssynpunkt, nummer ett, (och) definiera vårt land och vilka vi är", sade presidenten.

Trumps tillförordnade stabschef Mick Mulvaney sade i NBC-programmet Meet the Press att en stålbarriär skulle låta Demokraterna stå fast vid sin vägran att bygga en mur.

"Det bör hjälpa oss gå i rätt riktning", sade han. 

Presidenten twittrade senare på söndagen att samtalen med representanter för demokraternas kongressledare som leds av vicepresidenten Mike Pence var "produktiva" och att de nu planerar en stålbarriär snarare än betong.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?