Trump står fast vid anklagelser om valfusk

USA:s president Donald Trump fortsätter att hävda att han vunnit det amerikanska valet. I en intervju med tv-kanalen Fox News under söndagen anklagade han åter Biden-kampanjen för att ha fuskat sig till segern.

”Det här valet var riggat. Det var ett totalt bedrägeri”, säger Donald Trump.

Donald Trump.
Donald Trump.Foto:Patrick Semansky/TT

Presidenten ifrågasatte varför inte justitiedepartementet eller FBI gjorde mer för att utreda hans anklagelser – som redan underkänts i många domstolar.

”Jag vet inte, de kanske är inblandade”, säger Donald Trump.

Men han medgav också att det ser svårt ut att få ett fall till Högsta domstolen, och tycktes tvivla på om den juridiska strategin verkligen fungerar. Samtidigt vidhöll presidenten att han kommer att fortsätta bestrida valresultaten.

I lördags kväll underkände Pennsylvanias högsta domstol Republikanernas senaste försök att ändra valresultatet. En enhällig domstol avfärdade ett försök att få delstatens brevröster ogiltigförklarade.

Strax efter presidentens framträdande på söndagen meddelade också Wisconsin att omräkningen av rösterna i de två största distrikten, Milwaukee och Dane, blivit klar. Efter omräkningen har Joe Biden utökat sin ledning i Wisconsin med 87 röster.

Den 8 december ska alla resultat vara fastslagna och elektorer ska utses i delstaterna.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?