1515
Annons

Trump sätter sitt namn på bidragscheckar - demokrater rasar: ”Skamligt”

USA:s president låter trycka sitt namn på utbetalningsavier som ska skickas till tiotals miljoner behövande amerikaner.

Donald Trump.
Donald Trump.Foto:Alex Brandon

Uppgiften har fått flera ledande demokrater att rasa mot Donald Trump och anklaga honom för att fördröja nödbidraget.

”Att förhala utbetalningar till utsatta familjer bara för att få sitt namn tryckt på checkarna är ännu ett skamligt prov på president Trumps katastrofala misslyckande med att hantera den här krisen så skyndsamt som den kräver”, skriver representanthusets talman Nancy Pelosi i ett uttalande.

Trump själv slätar över kontroversen.

”Jag vet inte så mycket om det där, men vad jag förstår kommer mitt namn finnas på dem”, sade han när han frågades om checkarna under sin dagliga presskonferens.

Han tror inte att det kommer att försena utskicket av avierna.

”Jag kan inte tänka mig att det är en stor sak. Jag är säker på att folk kommer att bli väldigt glada över att få en stor, fet och vacker check och med mitt namn på.”

Avierna är på upp till motsvarande 12.000 kronor och ska gå till familjer i behov av ekonomiskt stöd under coronakrisen. Bidraget är en del av det gigantiska stödpaket på 2 000 miljarder dollar, motsvarande 20 biljoner kronor, som Republikerna och Demokraterna gemensamt har förhandlat fram och som Trump signerade i slutet av mars.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera