ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Amerikansk politik

Trump: Riksrättsåtal leder till största börsfallet i historien

  • Donald Trump. Foto: Patrick Semansky, Patrick Semansky, Patrick Semansky

Donald Trump attackerar återigen den mot honom pågående riksrättsutredningen. Ett riksrättsåtal skulle leda till det största börsfallet i historien, hävdar presidenten i ett Twitterinlägg på lördagen.

På fredagen steg USA-börsens Dow Jones-index 0,8 procent och stängde för första gången på en nivå över 28.000 punkter.

Nu uppmärksammar den amerikanske presidenten det nya börsrekordet – och passar samtidigt på att avfyra en ny salva mot frontfigurerna i den mot honom pågående riksrättsutredningen. 

I skottlinjen står representanthusets talman Nancy Pelosi och demokraten Adam Schiff, som i egenskap av ordförande i underrättelseutskottet leder de tv-sända utfrågningarna som inleddes i veckan.  

”Pelosi och Schitt (Trumps faktiska stavning, reds. anm.) har en bra idé, ’låt oss ställa presidenten inför riksrätt’. Om något sådant inträffade skulle det leda till det största fallet i marknadens historia. Det kallas depression, inte recession”, skriver Donald Trump på Twitter. 

Riksrättsutredningen kretsar kring om Trump begick ett allvarligt brott när han i somras ringde Ukrainas nye president Volodymyr Zelenskyj och bad honom utreda den förre vicepresidenten Joe Bidens son Hunter Biden – samtidigt som Vita huset fryst ett militärt biståndspaket till Ukraina. 

Donald Trump har konsekvent hävdat att han inte begått något fel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer