Annons

Trump rasar på rikast i USA-lista

USA:s president Donald Trumps förmögenhet har minskat med 600 miljoner dollar på ett år. Det innebär att han rasar från plats 156 till 248 på tidskriften Forbes lista över de 400 rikaste i USA.

Donald Trump.
Donald Trump.Bild:Ap

Enligt Forbes beror tappet på en tuff fastighetsmarknad i New York, en dyr rättstvist kring Trump University och en kostsam kampanj inför presidentvalet. Trumps förmögenhet beräknas till 3,1 miljarder dollar.

I stort har de rikaste amerikanerna blivit allt rikare under det gångna året. I dag krävs en förmögenhet på minst 2 miljarder dollar för att överhuvudtaget ta sig in på listan. I USA finns 169 miljardärer som är "för fattiga" för att platsa, enligt Forbes.

Listan toppas för 24:e året i rad av Microsofts grundare Bill Gates, med en nettoförmögenhet på runt 89 miljarder dollar. Han följs av Amazons grundare Jeff Bezos, finansmannen Warren Buffet och Facebookgrundaren Mark Zuckerberg.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera