Annons

Trump planerar Nordkoreamöte i maj eller juni

USA:s president Donald Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong-Un kommer att mötas för att diskutera kärnvapennedrustning. Mötet är planerat till maj eller början av juni, säger Trump.

"Vi kommer att träffa dem i maj eller tidigt i juni och jag tror att båda parter kommer att visa varandra stor respekt och förhoppningsvis kommer vi att nå en överenskommelse om att kärnvapenavrusta Nordkorea", sade Trump innan ett möte med ministrar i Vita huset och tillade:

"De har sagt det. Vi har sagt det. Förhoppningsvis blir det en relation som skiljer sig från vad den varit på många, många år."

Nordkorea har försäkrat USA att Kim Jong-Un är beredd att diskutera kärnvapenavrustning, enligt rapporter i amerikanska medier. Därmed har utsikterna till att ett toppmöte blir av stärkts.

Tidigare har Nordkorea skickat ungefär samma signaler via Sydkorea, men nu framfördes löftena direkt till USA, skriver The Wall Street Journal och The Washington Post.

CNN rapporterade i helgen att hemliga direkta samtal mellan USA och Nordkorea för att bereda väg för mötet nu pågår.

Det är än så länge oklart var det potentiellt historiska toppmötet är tänkt att äga rum. Sverige skulle kunna komma att bli värd för mötet, enligt olika rapporter, som också nämner bland annat Mongoliet som tänkbar mötesplats.

Efter tidigare mycket hårda tongångar mellan Donald Trump och Nordkoreas diktator Kim Jong-Un inleddes en islossning i samband med vinter-OS i Sydkorea nyligen.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?