Trump om tidigare favoriten: Han är tokig

Donald Trumps förra chefsstrateg riktar hård kritik mot bland annat Trumps son och kallar ett möte som sonen hade med ryssar för "förräderi". Donald Trump själv svarar med att Bannon tappat förståndet.

Bild:TT

Journalisten och författaren Michael Wolff har i den kommande boken "Fire and fury: Inside the Trump White house" lyft på förlåten till kriser och interna strider i Vita huset under Donald Trumps första år. Boken bygger på över 200 intervjuer med Trump själv, hans närmaste krets och andra personer i administrationen.

Steve Bannon, som i augusti fick sparken från jobbet som Trumps chefsstrateg, är skarpt kritisk till mötet i Trump Tower under valrörelsen i juni 2016, enligt tidningen The Guardian, som läst boken. Mötet är centralt i de pågående utredningarna om eventuell rysk inblandning i den amerikanska valrörelsen.

"Även om man inte tycker att det var förräderi, eller opatriotiskt, eller skitdåligt, och jag råkar tycka att det var allt detta, så borde du ha ringt FBI med en gång", säger Bannon till Wolff.

Steve Bannons uttalanden får Donald Trump att rasa. I ett uttalande säger Donald Trump att Bannon tappade förståndet när han blev sparkad från Vita huset. Trump poängterar också att Bannon inte var en nyckelfaktor då han vann presidentvalet.

"Steve hade väldigt lite att göra med vår historiska seger, som levererades av de glömda männen och kvinnorna i det här landet", säger Donald Trump i uttalandet.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?