Annons

Trump om Obama: ”En väldigt bra man”

WASHINGTON. Lovorden haglade när Barack Obama tog emot Donald Trump i Vita huset. Trump skrev historia när han på torsdagen besökte Washington. Den president han kritiserat under åratal beskriver han nu som en ”väldigt bra människa.”

 

Donald Trump på visit hos Barack Obama i Vita huset
Donald Trump på visit hos Barack Obama i Vita husetBild:AP

”Vi har bland annat pratat om organisationsfrågor kring Vita huset”, berättar Barack Obama under en presskonferens som han håller i Ovala rummet tillsammans med Donald Trump. 

Under valrörelsen har tonen varit exceptionellt hård mellan de två männen, och mellan Demokrater och Republikaner.

Barack Obama har dock lovat att göra en konfliktfri överlämning, och underströk detta genom en rad vänliga ord om affärsmannen.

”Min högsta prioritet under kommande två månader är att se till att överlämningen till nästa president blir framgångsrikt”, säger Barack Obama och fortsätter:

”Vi vill göra allt vi kan för att hjälpa dig att lyckas, för då kommer USA att lyckas.”

Donald Trump slog också an en vänlig ton och säger att mötet var planerat att bara vara tio minuter långt, men kom att sträcka sig över en och en halv timme. Han uttryckte också tacksamhet, och kallade Barack Obama för en väldigt bra man.

”Han är en väldigt bra man. Väldigt bra man”, säger Donald Trump, som också berättade att de två aldrig träffats förut.

För bara ett par dagar sedan raljerade Barack Obama över affärsmannens påstådda inkompetens:

”Han är unikt okvalificerad för att bli president”, sa presidenten under ett valmöte som di.se bevittnade i Florida.

Barack Obama hänvisade sedan till uppgifter i amerikanska medier om att Donald Trump inte längre tillåts uttrycka sina åsikter fritt på Twitter. Orsaken sägs vara att den tempreramentsfulle affärsmannen ses som alltför impulsiv.

”De har så litet förtroende för hans självkontroll, att de tagit från honom hans Twitter-konto”, sa presidenten och fortsatte:

”Om någon inte kan hantera sitt Twitter-konto, så kan man inte kontrollera koderna till kärnvapenarsenalen.”

Donald Trump har under många år hört till Barack Obamas fränaste kritiker, och han har sedan 2008 ifrågasatt om presidenten verkligen är född i USA. Nu säger Trump att han uppskattar Obamas råd, samt att han kommer att söka dessa i framtiden.

Skiftet i tonläge hör visserligen till Washington-politikens spelregler, men förvånade ändå många bedömare.

”Jag har stor respekt för honom”, säger Donald Trump om Barack Obama, och tillägger att han känner sig hedrad över mötet. ​

”Vi har pratat om många olika situationer, en del underbara och en del mindre underbara”, fortsätter Trump om samtalet. 

”Jag ser fram emot att vara med dig många många fler gånger.” 

Mötet följdes av liknande sammanträden i Washington på torsdagen, bland annat mellan vicepresident Joe Biden och Mike Pence. Presidenthustrun Michelle Obama välkomnade också Melania Trump, och en lång rad liknande överlämningsmöten på olika nivåer tog plats i den amerikanska huvudstaden. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från HowdenAnnons

Howden M&A vinner marknadsandelar inom transaktionsförsäkringar i Norden

Howden M&A är inte bara en av Storbritanniens och Kontinentaleuropas ledande förmedlare av transaktionsförsäkringar – för ett drygt år sedan så etablerade bolaget även sitt första Nordenkontor i Stockholm, en satsning som resulterat i att de nu tagit betydande marknadsandelar i alla nordiska länder.

Efter att Howden M&A under 2019 öppnade sitt första nordiska kontor i Stockholm under ledning av Carl Levin och Alexander Rasmussen, båda tidigare advokater på ledande advokatbyråer i Stockholm respektive Köpenhamn, har firman haft fullt upp.  

– Den lokala etableringen har tagits emot med stort intresse från Private Equity-sektorn, fastighetsbolag samt mer traditionella bolag med ett högt transaktionsflöde. Många av de stora aktörerna inom dessa sektorer och deras internationella advokatbyråer har redan jobbat med oss i andra europeiska länder, där de uppskattat vår service och kompetens. Nu börjar även fler lokala aktörer samt de främsta advokatbyråerna i Sverige, Norge, Finland och Danmark få upp ögonen för den kvalitativa rådgivning vi erbjuder och hur vi särskiljer oss från konkurrenterna, säger Carl Levin, Head of Sweden. 

Transaktionsspecialister 

Howden M&As snabba tillväxt och starka varumärke i Europa är byggt på försäkringsrådgivning med boutiquekänsla som kombinerar firmans entreprenöriella drivkraft och engagemang med tillgänglighet och ledande försäkringsexpertis. Fundamentet är byggt på att kunna bistå både säljare och köpare genom hela försäkringsprocessen med team av erfarna specialister som har mångårig erfarenhet av transaktioner från advokatbyråer, investmentbanker, revisionsbyråer och konsultfirmor, fortsätter Carl.

– Vi får ofta höra av våra klienter och deras rådgivare att vi har ett värdeskapande och ändamålsenligt förhållningssätt i vår rådgivning. Vi arbetar mycket med att vara proaktiva och går alltid på djupet för att förstå våra klienters transaktioner, deras avtal och de relaterade riskerna. Utöver den förväntade förhandlingen och förmedlingen av själva försäkringsavtalet så arbetar vi alltid nära klienten och dess rådgivare, där vi bland annat bidrar med detaljarade råd kring alltifrån formuleringen av garantierna i transaktionsavtalen till omfattningen av rådgivarnas så kallade due diligence, allt för att säkerställa en effektiv process och bästa försäkringsskydd, förklarar han.

Inte bara private equity-kunder

Ett av skälen till branschens och Howden M&As snabba tillväxt har varit transaktioner relaterade till när private equity och större fastighetsfonder vill göra ”clean exits”. En pågående trend är dock att även andra aktörer börjat inse fördelarna med transaktionsförsäkringar och att det inte bara är de stora affärerna som går att försäkra.

– Konceptet går i huvudsak ut på att en köpare tecknar en transaktionsförsäkring som är avsedd att täcka säljarens monetära ansvar till följd av garantibrott under ett överlåtelseavtal, därmed överförs risken från säljaren till en försäkringsgivare. Köpeskillingen kan då disponeras fritt och eventuella skadeanspråk för garantibrott riktas mot en försäkringsgivare istället för säljaren. Detta är givetvis inte endast av intresse för private equity, då alltifrån koncerner som avyttrar dotterbolag till individer som avyttrar en familjeägd fastighet kan dra fördel av att inte behöva tvista om eller avsätta medel för eventuella garantibrott. Denna del av försäkringsmarknaden har dessutom blivit allt mer konkurrensutsatt och vi kan idag hitta försäkringsgivare som erbjuder prisvärda lösningar för affärer eller investeringar med transaktionsvärden redan från 100 miljoner kronor, avslutar Carl. 

Fakta

Howden M&A är ett försäkringsförmedlingsbolag som tillhandahåller expertis och råd kring transaktionsförsäkringar. Howden M&As Nordenkontor etablerades i Stockholm 2019 och bolaget har närvaro i hela Europa med huvudkontor i London samt lokalkontor i Stockholm, Frankfurt, München, Amsterdam, Madrid, Warszawa och Paris. Howden M&A är en del av Hyperionkoncernen som är en av världens största personalägda försäkringsförmedlingsgrupper med över 5 000 medarbetare i 40 länder.

Läs mer om Howden M&A

Läs mer om Howden group 

 

Mer från Howden

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Howden och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?