Annons

Trump om Nordkorea: "Vi får se vad som händer"

Kinas president Xi Jinping diskuterade Nordkoreakrisen med sin amerikanske kollega Donald Trump på onsdagen. Efter samtalet sade Trump att en militärt ingripande mot Nordkorea inte står högst på agendan, även om han fortsatte att sväva på frågan.

 

"Vi får se vad som händer", sade Trump.

 

"President Xi vill genomföra någonting. Vi får se om han kan göra det eller inte. Men vi kommer inte att ha tålamod med det som händer i Nordkorea", sade Trump på onsdagen.

Efter Nordkoreas senaste kärnvapentest sade USA:s FN-sändebud Nikki Haley att det slutna landet "ber om krig".

Xi underströk återigen att Peking vill att krisen ska lösas genom dialog och andra åtgärder, inte militärt.

Washington har motsatt sig varje form av dialog med Pyongyang så länge Nordkorea inte avbryter sina kärnvapen- och robotprogram.

Pekings förslag att Nordkorea avbryter sina vapenprogram i utbyte mot att Sydkoreas och USA:s regelbundna militärövningar vid Koreahalvön upphör har avvisats av Washington.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?