Annons

Trump om demonstranterna: De var banditer

USA:s president Donald Trump kallar de demonstranter som protesterade mot rasism utanför Vita huset under hans tal vid Republikanernas konvent i torsdags för banditer.

USA:s president Donald Trump.
USA:s president Donald Trump.Foto:Alex Brandon

Kommentaren fälldes under ett kampanjtal inför jublande anhängare i delstaten New Hampshire på fredagskvällen lokal tid.

Trump säger att publiken som hade tittat på hans nomineringstal mötte ett gäng banditer när de lämnade Vita huset.

”Det var inga vänliga demonstranter. De var banditer.”

Den republikanske senatorn Rand Paul har sagt att han under torsdagskvällen attackerades av en arg folksamling på över 100 personer i närheten av Vita huset, och att han fick undsättas av polis.

”Han skulle antagligen ha skadats, eller varit död, även hans fru, om inte dessa poliser hade råkat vara där”, säger Trump om händelsen.

Under kampanjtalet, som hölls på en flygplats i Manchester i New Hampshire, fortsatte Trump också att förolämpa sin motståndare, Demokraternas presidentkandidat Joe Biden, genom att kalla honom för en person med låg intelligens.

”Jag kommer att ha förlorat mot en person med lågt IQ. Det vill jag inte. Sömnige Joe, det vill jag inte. Killen vet inte ens att han lever”, påstod Trump.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?