Trump och advokater går skilda vägar inför riksrätten

Advokaterna Butch Bowers och Deborah Barbier från South Carolina lämnar Donald Trumps juridiska grupp, uppger en källa.

USA:s före detta president Donald Trump.
USA:s före detta president Donald Trump.Foto:Gerald Herbert

Den amerikanska expresidenten kommer att ställas inför riksrätt och rättegången i senaten börjar den 8 februari.

Trumps rådgivare Jason Miller anser att ett riksrättsåtal mot en president som har lämnat sin post går emot konstitutionen, vilket även 45 av 100 senatorer ansåg i en omröstning. En del experter har ansett att den omröstningen tyder på att senaten inte kommer att nå den supermajoritet på två tredjedelar som krävs för att Trump ska dömas.

Vilka som ska försvara expresidenten är inte klart.

”Vi har gjort mycket arbete, men vi har inte fattat det slutgiltiga beslutet vad det gäller vår juridiska grupp, vilket vi kommer att göra snart”, säger Miller.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?