1515

Trump nominerar ny FN-ambassadör

USA:s president Donald Trump nominerar Kelly Craft som landets nya FN-ambassadör. Craft är i dag USA:s ambassadör i Kanada.

Craft kommer från Kentucky, och klev fram som en utmanare på posten sedan den republikanske majoritetsledaren i senaten, Mitch McConnell, rekommenderat henne tidigare i veckan.

Det är oklart om Craft liksom sin föregångare Nikki Haley kommer att sitta i Trumps kabinett tillsammans med statsråden. Oavsett så behöver hon först godkännas av senaten.

"Kelly har gjort ett enastående jobb med att representera vår nation och jag känner ingen tvekan om att vårt land, under hennes ledarskap, kommer att representeras på högsta nivå", säger Trump på Twitter.

Nikki Haley meddelade vid en pressträff i Vita huset i oktober att hon lämnar sin post som USA:s FN-ambassadör. Trump nominerade först det före detta nyhetsankaret och talespersonen på USA:s utrikesdepartement Heather Nauert. Men hon drog tillbaka sin kandidatur av hänsyn till sin familj.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?