Annons

Trump: Migranter ska deporteras

Uppemot tre miljoner migranter ska deporteras från USA när Donald Trump övertagit makten. Och den utlovade muren längs gränsen mot Mexiko kommer att byggas, även om den delvis blir ett stängsel, säger blivande presidenten i en tv-intervju.

Donald Trump
Donald TrumpBild:Pablo Martinez Monsivais

Under presidentvalskampanjen sade Trump vid upprepade tillfällen att en mur ska byggas vid USA:s södra gräns, och att Mexiko ska stå för notan. Intervjuad i CBS inflytelserika nyhetsmagasin 60 Minutes säger Trump nu att han kan tänka sig ett stängsel i stället, "åtminstone delvis".

I intervjun, som sänds på söndagskvällen amerikansk tid, säger Trump också att miljontals papperslösa immigranter ska skickas ut ur landet eller spärras in:

"Det handlar om människor som är tidigare dömda, gängmedlemmar, knarkhandlare – kanske två miljoner personer, möjligen tre."

Samtidigt ska Donald Trump snart sätta sig ner med sina närmaste rådgivare för att smida planer, bland annat väntas han snart meddela vem som blir hans stabschef i Vita huset.

Trumps kampanjchef Kellyanne Conway säger till reportrar att utnämningen av en stabschef är "nära förestående" och bekräftar att favorittippade Reince Priebus, Republikanernas partiordförande, hör till kandidaterna.

I skyskrapan Trump Tower på Manhattan i New York, där Trump både bor och hans kampanj har sitt högkvarter, råder en febril aktivitet, samtidigt som byggnaden är omringad av arga demonstranter. Under helgen har Trump bland annat fått besök av den brittiske högerpopulisten Nigel Farage.

"Han har många besökare. Det är spännande tider", säger Conway.

Trump och hans medarbetare har inte bara att bestämma vilka som ska ingå i den kommande regeringen – ytterligare flera hundra tjänstemannaposter ska tillsättas.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?