1515

Trump lyfte börserna

Börserna i Asien och USA har klättrat under natten. Amerikanska presidenten Donald Trump har nått en uppgörelse med kongressen om att höja skuldtaket.

Donald Trump.
Donald Trump.Bild:TT

På onsdagen meddelades det att president Donald Trump nått en uppgörelse med demokraterna i kongressen om att höja skuldtaket, vilket alltså förhindrar att USA ställer in landets betalningar. Höjningen av skuldtaket kommer att täcka USA:s betalningar till och med december. I uppgörelsen ingår också miljardstöd till återuppbyggnad i spåren av orkanen Harvey i sydöstra USA.

Beskedet gav bränsle åt börserna. Amerikanska S&P 500, Nasdaq och Dow Jones slutade samtliga på plus 0,3 procent på onsdagskvällen.

Även i Asien är börssentimentet positivt. Strax innan klockan 06.30 svensk tid är Hang Seng-indexet i Hongkong upp med 0,1 procent, medan Tokyobörsens Nikkei-index är upp med 0,2 procent. I Hongkong är det energisektorn som agerar draglok då det indexet är upp med 0,5 procent. Den kinesiska biltillverkaren Geely, som också äger Volvo Cars, stiger över 4 procent efter att bolagets bilförsäljning klättrat med 80 procent under augusti jämfört med samma period i fjol.

Sydkoreanska börsindexet Kopsi klättrar med över 1 procent då Donald Trump sagt att ett militärt agerande inte är hans förstaval vad gäller konflikten med Nordkorea.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?