Trump lämnar inte dokusåpan

Donald Trump kommer inte att lämna sin dokusåpekarriär bakom sig när han blir USA:s nästa president i januari. Han kommer fortfarande listas – och får betalt – som  producent för serien Apprentice. Det skriver amerikanska Variety.

Donald Trump
Donald TrumpBild:Pablo Martinez Monsivais

USA:s blivande president, republikanen Donald Trump, lämnade jobbet som programledare för dokusåpan Apprentice när han inledde sin presidentvalskampanj. Sommaren 2015 klippte tv-kanalen NBC banden med affärsmannen på grund av hans uttalanden om mexikanska invandrare.

När serien nu har nypremiär efter en tvåårig paus är det med Arnold Schwarzenegger som programledare. Den tidigare republikanske guvernören och Hollywoodskådisen har själv kritiserat Donald Trump hårt under valkampanjen.

Men Donald Trump kommer fortsätta ha ett finger med i spelet. Den blivande presidenten listas fortfarande som exekutiv producent för serien. Hur mycket han får betalt per avsnitt är oklart men enligt magasinet Variety rör det sig sannolikt om motsvarande hundratusentals kronor per avsnitt.

Donald Trump blir inte den första presidenten som tar emot royalty-betalningar medan han sitter i Vita huset. Den avgående Barack Obama släppte exempelvis en ny bok för sex år sedan, mitt under sin första mandatperiod. Intäkterna donerades till välgörenhet, skriver Variety.

För Donald Trumps del är det svårare att skaka av sig anklagelserna om potentiella intressekonflikter kopplade till hans fastighetsaffärer. Den blivande presidenten har lovat att klippa banden under sin tid i Vita huset men exakt hur är fortfarande oklart. Donald Trump har lovat att ge fler detaljer i samband med en presskonferens nästa torsdag.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?