Annons

Trump kritiserar FBI efter skolskjutningen

USA:s president Donald Trump anklagar FBI för att ha missat viktiga tecken som kunde ha förhindrat skolskjutningen i Florida.

Bild:Carolyn Kaster

Den federala polisen var för upptagen med Rysslandutredningen, anser Trump.

"Mycket sorgligt att FBI missade alla viktiga signaler som skolskytten i Florida sände ut. Det här är inte acceptabelt", twittrar Trump och fortsätter:

"De spenderar för mycket tid med att försöka bevisa rysk maskopi med Trump-kampanjen – det finns ingen maskopi. Gå tillbaka till grunderna och gör oss alla stolta!".

Polisen utredde skolskytten Nikolas Cruz 2016 sedan han skadat sig själv på en video i sociala medier. I förhör sade han då att han ville köpa ett vapen.

Utredarna ansåg dock att han fick tillräckligt med hjälp från skolan och från psykologer, enligt lokala medier.

Den federala polisen FBI har tidigare medgett att man missade att utreda ett tips om Cruz, inringt i januari i år.

Nikolas Cruz sköt i veckan ihjäl 17 personer på en skola i Florida, USA.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?