Annons

Trump: Kina är mästare i valutamanipulaton

Kina är "mästare" i valutamanipulation. Det sade USA:s president Donald Trump i en intervju med Reuters.

Han sade att han inte "hållit tillbaka" i sin bedömning om att Kina manipulerar sin valuta, även om han inte uppfyllt sitt vallöfte om att förklara Kina valutamanipulatör under sin första dag som president.

"Jag anser att de är mästare i manipulera sin valuta. Så jag har inte hållit tillbaka", sade han och tillade att "vi får se vad som händer".

Under valkampanjen anklagade han vid upprepade tillfällen Kina för att hålla yuanen svag mot dollarn vilket stal amerikanska industrijobb.

Finansminister Steven Mnuchin sade dock i en intervju med CNBC på torsdagen att de inte är redo att utpeka Kina som valutamanipulatör, utan att den frågan kommer att avhandlas i den formella valutarapporten den 15 april.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?