Annons

Trump: ”Jag tycker att jag mår väldigt bra”

USA:s president Donald Trump har lagts in på ett militärsjukhus för att behandlas för covid-19.

”Jag tycker att jag mår väldigt bra, men vi ska se till att allt ordnar sig”, säger Trump.

Foto:AP

Presidenten gjorde tummen upp mot fotografer när han gick mot den militärhelikopter som väntade utanför Vita huset.

”Jag tycker att jag mår väldigt bra”, säger Trump i en film som lades upp hans Twitterkonto i samband med att han fördes till sjukhuset.

Han var iklädd munskydd och kunde på egna ben ta sig till helikoptern som sedan transporterade honom till militärsjukhuset Walter Reed där han ska behandlas under några dagar.

Några timmar senare, vid halv sex på morgonen svensk tid, meddelade Trump, via Twitter , positiva besked. ”Det går bra, tror jag! Tack till er alla. Kärlek!!”, skriver han.

Vita huset säger att flytten till sjukhuset är en försiktighetsåtgärd.

”Efter rekommendationer från hans läkare och medicinska experter kommer presidenten att utföra sitt arbete från presidentens avdelning på Walter Reed de närmaste dagarna”, säger pressekreteraren Kayleigh McEnany i ett uttalande.

Sjukhusinläggningen kom mindre än ett dygn efter det att presidenten meddelade på Twitter att han och hustrun Melania Trump hade testat positivt för covid-19. Efter beskedet om smittan fram till publiceringen av filmen där han säger att han ”mår bra” var det total tystnad från Trump på plattformen — en ovanlighet då presidenten har gjort sig känd som en ivrig twittrare.

Trump uppges ha symptom som feber, hosta och trötthet. Trumps läkare meddelar att presidenten redan har fått en syntetisk antikroppsbehandling – en kur som fortfarande genomgår kliniska tester, men ännu inte har godkänts av myndigheterna.

”Han har undersökts av flera experter, och tillsammans kommer vi att ge presidenten och första damen rekommendationer när det gäller vad som är bäst för nästa steg”, skrev Vita huset-läkaren Sean Conley i ett uttalande på fredagen.

På kvällen meddelade han att Trump har fått det antivirala läkemedlet remdesivir, som har visat sig kunna förkorta sjukhustiden för patienter med covid-19.

Demokraternas presidentkandidat Joe Biden har skickat önskningar om att presidentparet ska tillfriskna fort. Och under fredagen kom besked från Bidens presidentvalskampanj att man tills vidare ska avbryta alla så kallade negativa annonser riktade mot presidenten, rapporterar amerikanska medier.

Presidentens tidigare rådgivare Kellyanne Conway uppger att även hon har smittats av coronaviruset.

”Mina symptom är lindringa (svag hosta) och jag mår bra. Jag har inlett karantän efter att ha rådfrågat läkare”, skriver hon på Twitter.

Vicepresident Mike Pence med fru, liksom Joe Biden och hans hustru samt Demokraternas vicepresidentkandidat Kamala Harris och hennes make, uppger att de alla har testat negativt efter presidentens besked.

Innehåll från DeelAnnons

Distansrevolutionen ställer nya krav på chefer

Daniel Eisenberg är Sverigechef på Deel.
Daniel Eisenberg är Sverigechef på Deel.

Det sker en distansrevolution inom arbetslivet.

Den nya verkligheten är en utmaning för chefer och arbetsledare.

– Digitala verktyg och onboarding blir mycket viktigare, säger Daniel Eisenberg, Sverigechef på Deel.

Läs mer om hur du anställer talanger utomlands 

Daniel Eisenberg är Sverigechef för Deel, ett bolag som underlättar att anställa globalt. Genom sitt arbetsliv har han blivit expert på att jobba på distans, och nu jobbar han på ett företag som aktivt valt strategin att inte ha några fysiska kontor, något som rimmar väl med affärsidén.

Daniel Eisenberg sitter själv i Nairobi, Kenya, dit han flyttat med familj och fru.

Han leder ett team som som i dag sitter i Sverige, Danmark, Finland, Dubai, Italien, Spanien och Ukraina. Snart kommer även delar av teamet att befinna sig i Kapstaden för att komma bort från den nordiska vintern, utan att hamna i fel tidzon.

– Jag önskar att jag haft den möjligheten när jag var ung. Det hade underlättat att kunna foga samman frihetsdrömmarna om resande med arbetslivet, säger Daniel Eisenberg.

Flera undersökningar visar att chefer oroar sig för att distansarbete påverkar resultat negativt. Det är inget Daniel Eisenberg märkt av.

– De anställda äger sin egen tid, det ger en känsla av ansvar. Jag upplever också att de blir mer effektiva, säger han.

Tänk om kring kulturbygget

Ytterligare en aspekt som lyfts som problematisk med distansarbete är att arbetsplatskulturen blir lidande, vilket kan leda till att anställda känner mindre lojalitet mot företaget.

– Det är klart det finns utmaningar med att bygga kultur när man inte gnuggar arm vid kaffemaskinen varje dag. Men det finns många digitala verktyg att jobba med, och om företaget inte lägger stora summor på kontor går det ju bra att lägga dem på resor så att anställda får träffas på regelbunden basis ändå.

Deel erbjuder företag som samarbetar med dem kontorsplatser, boende, kontorsutrustning levererad var som helst i världen, diverse ”plugins” på sociala kanaler, och digitala verktyg som underlättar distansarbete.

Daniel Eisenberg menar att en strukturerad onboarding där tydliga förväntningar och krav etableras är vitala för en fungerande ”remote first-policy”. Eftersom det sociala inte sker spontant behöver företaget även hitta sätt att se till att kollegor möts utanför de digitala jobbavstämningarna.

– Varannan vecka blir jag ihopmatchad med en kollega jag inte känner på Slack. Det kan vara någon i Indien, Israel eller USA och så ses vi 15 minuter. Vi kanske inte blir bästisar, men jag får en överblick över hur de har det i dag, och hur deras vanligaste utmaningar ser ut.

Viktigt med spontana digitala möten

Daniel Eisenberg checkar in med anställda regelbundet, bara för att kolla läget, säga hej eller ge lite positiv feedback på något arbetsrelaterat. Han menar att det går att ha en empatisk ledarstil, även på distans.

– I början när jag gjorde det märkte jag att många, särskilt de juniora, blev lite nervösa och frågande. Så jag är väldigt tydlig med att när jag ”poke:ar” dig så är det aldrig för att leverera dåliga nyheter, det är bara för att kolla hur du mår.  

Läs mer om hur du anställer talanger utomlands 

 

Mer från Deel

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Deel och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera