1515

Trump: Inte bekymrad över rysk valpåverkan

När USA:s president Donald Trump träffade Rysslands utrikesminister och USA-ambassadör i Vita huset sade han till dem att han inte brydde sig om att Ryssland lagt sig i det amerikanska presidentvalet, rapporterar The Washington Post.

Trump sade att han inte var bekymrad alls av de ryska påverkansförsöken, då han såg det som att USA gör samma sak i andra länder, uppger tre källor för tidningen.

Regeringstjänstemän uppges ha känt sig tvungna att agera efter mötet, som ägde rum i maj 2017, och belade dokumentationen från mötet med ovanligt hög sekretess så att endast ett fåtal personer kunde se den.

Det kontroversiella mötet med Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov och den ryske ambassadören Sergej Kisljak har tidigare väckt uppståndelse, bland annat för att Trump berättade hemliga detaljer som röjde en av USA:s informatörer inom terrorgruppen IS.

Vita husets sekretessbedömningar av Donald Trumps samtal med utländska ledare har aktualiserats i och med det påbörjade riksrättsförfarandet mot presidenten.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?