ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Trump: Ingen brådska att nå handelsavtal med Kina

  • Foto: Evan Vucci

USA:s president Donald Trump sade på onsdagen att han inte har någon brådska att fullborda ett handelsavtal med Kina.

Det rapporterar Reuters.

Han insisterade i stället på att ett avtal måste innehålla skydd för immateriella rättigheter, vilket varit en stor stötesten mellan parterna.

Trump och Kinas president Xi Jinping hade tidigare väntats träffas i Mar-a-Lago i Florida senare under månaden, men något datum har inte satts och några personliga handelsmöten har inte hållits på två veckor.

Trump sade att han tror att det finns en bra chans att ett avtal ska kunna träffas, delvis för att Kina vill ha ett då de känner av USA:s tullar.

Men Xi kan vara tveksam till att komma till ett möte utan ett avtal klart, efter att ha sett Trump vandra ut från mötet med Kim Jong-un.

"Jag tror att president Xi såg att jag är en som tror på att gå iväg när det inte blir något avtal, och det finns alltid en chans att det sker och han vill troligen inte se det", sade han.

Själv anser han att det antingen kan göra klart ett avtal före mötet eller avsluta de sista detaljerna under själva mötet. 

Han tycker samtidigt att förhandlingarna fortsatt går bra och att möte fortsatt är sannolikt. 

"Jag har ingen brådska, jag vill ha rätt avtal… Jag har ingen brådska överhuvudtaget. Det måste vara rätt avtal. Det måste vara ett bra avtal för oss och om det inte är det, så kommer vi inte att träffa ett avtal", sade Trump.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies