Trump håller tal till nationen när nedstängningen är över

Donald Trump kommer hålla sitt tal till nationen vid ett senare tillfälle, när nedstängningen av federal verksamhet har tagit slut.

Det skrev presidenten på twitter på onsdagen. 

Presidenten är enligt konstitutionen tvungen att hålla ett tal om tillståndet i nationen ("State of the Union") till kongressen en gång per år. Representanthusets talman Nancy Pelosi skickade en inbjudan i början av januari. Till följd av den utdragna nedstängningen föreslog hon förra året att talet skjuts upp eller att presidenten informerar kongressen via brev. 

Donald Trump svarade i sin tur med ett nytt brev på onsdagen där han lät meddela att han planerade hålla talet ändå, vilket Nancy Pelosi senare nekade.  


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?