1515

Trump: Gjorde landet en stor tjänst genom att sparka FBI-chefen

USA:s president Donald Trump tycker att han gjorde sina landsmän en "stor tjänst" genom att avskeda den tidigare FBI-chefen James Comey, skriver han på Twitter. Han anser vidare att justitiedepartementets nya rapport om utredningen av den tidigare presidentkandidaten och utrikesministern Hillary Clintons e-posthantering är en "total katastrof" för FBI.

Justitiedepartementets rapport publicerades på torsdagen. I den får Comey, som avskedades i maj i fjol, kritik för sitt agerande under utredningen av Clintons e-posthantering. Comey gjorde en allvarlig felbedömning och har skadat bilden av rättsvårdande myndigheters opartiskhet, heter det i skrivelsen som tagits fram av departementets interna granskningsorgan.

Clinton har hävdat att FBI:s agerande i frågan, bland annat Comeys publika presskonferenser om utredningen, bidrog till att hon förlorade presidentvalet 2016.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?