Annons

Trump fördömer åtal mot sin företagsgrupp

USA:s förre president Donald Trump har hållit sitt andra massmöte på kort tid – för att stärka sitt grepp om Republikanerna och bekämpa motståndare inom partiet.

Inför tusentals anhängare i Florida fördömde Trump det färska åtalet mot finanschefen inom Trump Organization.

Foto:Tony Dejak

Efter det första stormötet i Ohio förra helgen var det den här veckan dags för Sarasota i Florida.

”De har mobiliserat alla krafter inom statsapparaten för att komma åt mig, min familj, mina underbara anställda och mitt bolag, enbart på grund av politik”, påstod Trump inför sina jublande anhängare på det kampanjliknande mötet på lördagskvällen, lokal tid.

Han ord syftar på att åklagare i New York i veckan väckte åtal mot Allen Weisselberg, finanschef för Donald Trumps företagsgrupp Trump Organization, efter misstankar om att miljonbelopp undanhållits i skatt. Trump har tidigare kallat utredningen för en politiskt motiverad häxjakt.

Hur det målet och andra rättstvister som hotar Trump slutar kan påverka huruvida han väljer ställa upp som presidentkandidat i nästa val 2024. Under tiden gör Trump allt han kan för att behålla och stärka sin väljarbas.

Redan på eftermiddagen, flera timmar innan Trumps tal, hade flera tusen människor samlats på området, viftandes med amerikanska flaggor och klädda i landets färger rött, vitt och blått.

Evenemanget lanserades som ett 4 juli-firande, inför USA:s nationaldag på söndag, och bjöd bland annat på fyrverkerier efter presidentens tal.

I nattens tal fortsatte han att upprepa sina falska påståenden om att han förlorade presidentvalet 2020 på grund av valfusk. Precis som i Ohio för en vecka sedan uppmanade Trump också sina supportrar att inför mellanårsvalet nästa år stödja de kandidater som är allierade med honom.

President Joe Biden fick sig också några rejäla kängor av sin föregångare, bland annat för hur Biden handskas med migrationsvågen vid gränsen mot Mexiko.

Omkring 53 procent av de republikanska väljarna tror att Trump var den egentliga vinnaren i presidentvalet och att Biden vann på grund av olagliga röster. Det enligt en opinionsundersökning genomförd av Ipsos på uppdrag av nyhetsbyrån Reuters i mitten av maj.

Innehåll från ReTec Miljö ABAnnons

Här är lösningen som möter nya lagen om förpackat avfall

Från 1 januari 2024 måste emballaget skiljas från förpackat avfall för att sorteras, vilket ställer nya och hårda krav på både livsmedels- och återvinningsbranschen.

Företaget ReTec Miljö erbjuder lösningar som automatiserar processen.

– Vi kan leverera enskilda maskiner och hela anläggningar anpassade för den kapacitet som behövs, säger Daniel Gunnarsson, försäljningsingenjör på företaget.

Den nya lagen innebär att avfallsinnehavare blir skyldiga att se till så att förpackningar skiljs från sitt innehåll innan de slängs, eller säkerställa att det görs senare.

I dag räcker det med att alla förpackningar skiljs från sitt innehåll och skickas till förbränning. Förändringen innebär att förpackningarna ska sorteras och gå till återvinning, samtidigt som innehållet, ifall det handlar om organiskt material, kan förädlas till biogas.

Men att tömma förpackningar på innehåll är en utmaning som bäst och effektivast utförs maskinellt.

Företaget ReTec Miljö erbjuder ett brett sortiment av maskiner som kan utföra uppgiften, lämpliga för större livsmedelshandlare och producenter. 

Här finns bland annat maskiner för förbehandling av organiskt avfall, som SMIMO som finns i olika storlekar.

– Den är speciellt framtagen för att hantera och separera förpackningar till framförallt förpackat livsmedelsavfall såsom konservburkar, pappers- och plastförpackningar, förklarar Daniel Gunnarsson.

ReTec Miljös lösningar tömmer olika typer av förpackningar

ReTec Miljö kan också erbjuda olika lösningar för avvattningssystem. Vätska i PET-flaskor eller kartonger kan avvattnas effektivt med lösningen ReTec Skruvpress, som också kan användas för att pressa och avvattna innehåll från plastförpackningar för till exempel juice och yoghurt. 

– Man lägger bara förpackningarna i maskinen. Sedan pressas innehållet ur, avvattnas och samlas under maskinen samtidigt som de tomma förpackningarna komprimeras och transporteras via en ränna till en container eller dit man önskar, säger Daniel Gunnarsson.

Dessa mindre maskiner levereras och installera på 10-16 veckor.

ReTec Miljö har lång erfarenhet

ReTec Miljö kan också skräddarsy lösningar för större anläggningar med kringfunktioner, som lastning och tömning, mer lämpade för kommuner och företag som sysslar med avfallshantering.

Sedan 2016 har man installerat åtta större anläggningar i Sverige.

– Vi har erfarenhet av den här verksamheten och bygger anläggningar som uppfyller alla krav, både vad gäller förpackningstyp, flöden och volymer, avslutar Daniel Gunnarsson.

Om ReTec Miljö AB

Vi utvecklar, producerar och säljer maskinutrustning inom återvinning och avfallshantering. Utöver det bygger vi också våra egna totallösningar, till exempel balöppnare, mobila dokumentförstörare, mineralullrecycler och förbehandlingsanläggningar till matavfall.

Läs mer på: www.retecmiljo.se 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ReTec Miljö AB och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera