Annons

Trump förd till sjukhus – ”det går bra, tror jag”

Efter beskedet att Donald Trump drabbats av covid-19 har presidenten flyttats från Vita huset till ett sjukhus. Flytten beskrivs som en försiktighetsåtgärd och han har behandlats med preparat från bland andra Gilead och Regeneron.

”Det går bra, tror jag!” twittrar presidenten.

Sent på fredagskvällen svensk tid meddelade Vita huset att presidenten skulle förflyttas till Walter Reed National Military Medical Center, ett sjukhus i norra Washington.
Sent på fredagskvällen svensk tid meddelade Vita huset att presidenten skulle förflyttas till Walter Reed National Military Medical Center, ett sjukhus i norra Washington.Foto:AP
Foto:AP

På fredagsmorgonen meddelade Donald Trump att han har covid-19. Under dagen rapporterades om att han hade milda symptom och att han fått behandling. 

Sent på fredagskvällen svensk tid meddelade dock Vita huset att presidenten skulle förflyttas till Walter Reed National Military Medical Center, ett sjukhus i norra Washington.

Det handlar om en försiktighetsåtgärd på rekommendation av läkare och medicinska experter, uppgav Vita husets presstalesperson Kayleigh McEnany.

En tjänsteman uppgav för Washington Post att presidenten inte är allvarligt sjuk, men med hänsyn till hans ålder (74 år) samt andra riskfaktorer, tog han och hans rådgivare beslutet om en flytt till sjukhus.

Presidenten kommer att stanna på sjukhuset flera dagar. Enligt Kayleigh McEnany kommer han att arbeta från ”presidentkontoren” på Walter Reed-sjukhuset.

Strax före midnatt svensk tid landade presidenthelikoptern Marine One på Vita husets gräsmatta för att sköta transporten.

Klockan 00.20 svensk tid natten till lördagen gick presidenten ombord och helikoptern lyfte från Vita huset.

Strax därefter postade Donald Trump ett kort videoklipp på Twitter där han säger att han ska till sjukhus och att han tycker att han mår bra.

”Men vi ska försäkra oss om att allt går bra”, säger han.

Trumps läkare Sean Conley uppgav tidigare på fredagen att presidenten känt sig trött, men varit på gott humör, uppger bland andra Politico.

Tidigt på lördagsmorgonen svensk tid skrev Trump i en tweet att han han trodde att det gick bra.

Bland medicinerna han fått fanns ett preparat med antikroppar, utvecklat av läkemedelsbolaget Regeneron, meddelar hans läkare.

Tidiga resultat antyder att Regenerons behandling kan sänka virusnivåerna i kroppen när den sätts in tillräckligt tidigt, skriver New York Times.

Regeneron uppger att Trumps läkare bett att få använda preparatet, som ännu inte godkänts ens för nödbehandling, skriver Financial Times.

Tidigt på lördagsmorgonen svensk tid publicerade Vita huset ett uttalande från doktor Conley, där det framgick att Trump även fått läkemedelsbolaget Gileads antivirala preparat Remdesivir.

”I eftermiddags, efter samråd med specialister från Walter Reed-sjukhuset och Johns Hopkins universitet, rekommenderade jag att presidenten skulle flyttas till Walter Reed National Military Medical Center för fortsatt observation. I kväll har jag glädjen att meddela att presidenten mår väldigt bra. Han har inte behövt extra syre, men efter samråd med specialister har vi valt att inleda en behandling med remdesivir. Han har fått den första dosen och vilar nu bekvämt.”

Presidenten har låg feber, hosta och nästäppa, uppgav två tjänstemän med kunskap om situationen för Washington Post på fredagen.

Kayleigh McEnany säger att presidenten arbetat under fredagen.

Fox News reporter Chris Wallace, som modererade tisdagens debatt, konstaterar att det är ovanligt att se Trump annat än pigg och full av entusiasm. 

”Jag har frågat honom om hans energi och han har svarat 'goda gener Chris, både min pappa och min mamma blev gamla'. Det är alarmerande och skrämmande när presidenten nu drabbats av viruset”, säger den erfarne journalisten i Fox sändning.


Innehåll från VerizonAnnons

Kompetenserna för en digital arbetsstyrka

Sedan i början av året har sättet vi lever och arbetar på förändrats dramatiskt och de flesta skulle nog säga att vi nått paradigmskifte, speciellt när det kommer till företagens digitala arbetsmiljö. Från att ha varit ett bekvämt alternativ för några få, har distansarbete blivit en nödvändighet för många, nästan över en natt.

Att skapa en hybrid arbetsmiljö där fysiska och digitala platser kombineras är själva kärnan i rekommendationerna i en färsk rapport från Harvard Business Review Recreating Work as a Blend of Virtual and Physical Experiences.

Samverkan mellan människa och maskin

Att använda ny teknologi för att öka effektiviteten är vettigt, men det är bara ena sidan av myntet –i framtiden handlar det om att se till att människor och maskiner samverkar. Det är en av anledningarna till att allt fler företag prioriterar de anställdas kompetensutveckling.

Hur bygger du då denna ”nya arbetsstyrka” på distans? Hur hanterar du utmaningarna med distansarbete? Hur infriar du de anställdas förväntningar på en flexibel arbetsplats samtidigt som du tillgodoser behovet av fysisk interaktion och kreativa dialoger mellan kollegor? En annan viktig fråga är vilka kompetenser arbetsstyrkan behöver för att vara framgångsrik i den nya digitala miljön? Detta är några av de frågor som framtidens ledare funderar på just nu.

Emotionell intelligens viktigare än tekniska intelligens

I den senaste rapporten från Verizon Business på ämnet framtidens arbete säger 66 % av seniora chefer att det är avgörande att införa ny teknologi. Samtidigt är det ännu fler som ser emotionell intelligens och social kompetens som nyckelfaktorer för framgång.

”När företagsledare skapar framtidens arbetsplats är den kanske mest kritiska uppgiften att se till att de anställda känner sig motiverade och involverade. Det är avgörande för att nå framtida affärsframgångar,” säger Fredrik Hallenborg, Nordenchef på Verizon Business. ”Här är det viktigt att stödja de anställda i sin personliga och professionella utveckling. Våra resultat visar att kompetensutveckling är ett nyckelområde bland 75 % av cheferna som tillfrågades. De anser också att digitala kompetenser har blivit ännu viktigare efter att pandemin slog till. Pandemin har även tvingat oss att inse att vi behöver hantera problem med smidighet och anpassningsförmåga samtidigt som vi lär oss att hantera affärsrisker utifrån vad som är rimligt och på ett sätt som gör att företaget utvecklas även under de nya omständigheterna.

Rapporten visar också att precis över tre fjärdedelar (76 %) nämner anpassningsförmåga som en nyckelkompetens tillsammans med problemlösning (72 %) och riskhantering (72 %).

En framtidsblick

Det viktigaste vi tar med oss från rapporten är att företag inte har råd att endast fokusera på det som händer idag. Det tydliga budskapet från de tillfrågade i undersökningen är att bättre tekniska kunskaper, att investera i människor och att samtidigt förändra arbetskulturen inte bara kommer göra företag mer robusta, det kommer att göra dem mer lönsamma i framtiden.

”Ledare behöver fundera på vad företaget har gjort bra och var det finns utrymme för förbättring, vilka nya rutiner de kanske vill behålla, och vilka initiativ de vill ska fortsätta, stanna av eller införas”, säger Fredrik Hallenborg. ”Slutligen, och än viktigare, behöver de gå från ord till handling kring hur dessa punkter kan kommuniceras, artikuleras, aktiveras eller vävas in i organisationen så att de är redo när krisen klingat av, för att påskynda återhämtningen. De som gör denna transformation på ett genomtänkt sätt och sätter sina anställda i första rummet, kommer att vara bäst rustade för framgång.

Framtidens arbete kommer inte bara drivas av ny teknik. Kulturen ute hos organisationerna och de kompetenser de anställda har kommer att vara precis lika avgörande för en framgångsrik digital transformation.

Om the Future of Work-rapporten

Rapporten, som producerades i två omgångar, identifierar fyra viktiga, sammankopplade dimensioner som chefer ombads att rangordna: teknologi, kompetens och beteende, ledarskap och nya sätt att arbeta på. I januari i år tillfrågades 1 102 seniora chefer i olika sektorer och geografiska områden om deras åsikter. När pandemin kom, utförde forskarna en andra undersökning bland 664 seniora chefer för att bedöma om det fanns förändringar bland åsikterna. 

För mer information om rapporten och för att läsa mer om vilka kompetenser som behövs för den digitala arbetsstyrkan, besök vår hemsida här. 

Mer från Verizon

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Verizon och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?