1515
Annons

Trump förd till sjukhus – ”det går bra, tror jag”

Efter beskedet att Donald Trump drabbats av covid-19 har presidenten flyttats från Vita huset till ett sjukhus. Flytten beskrivs som en försiktighetsåtgärd och han har behandlats med preparat från bland andra Gilead och Regeneron.

”Det går bra, tror jag!” twittrar presidenten.

Sent på fredagskvällen svensk tid meddelade Vita huset att presidenten skulle förflyttas till Walter Reed National Military Medical Center, ett sjukhus i norra Washington.
Sent på fredagskvällen svensk tid meddelade Vita huset att presidenten skulle förflyttas till Walter Reed National Military Medical Center, ett sjukhus i norra Washington.Foto:AP
Foto:AP

På fredagsmorgonen meddelade Donald Trump att han har covid-19. Under dagen rapporterades om att han hade milda symptom och att han fått behandling. 

Sent på fredagskvällen svensk tid meddelade dock Vita huset att presidenten skulle förflyttas till Walter Reed National Military Medical Center, ett sjukhus i norra Washington.

Det handlar om en försiktighetsåtgärd på rekommendation av läkare och medicinska experter, uppgav Vita husets presstalesperson Kayleigh McEnany.

En tjänsteman uppgav för Washington Post att presidenten inte är allvarligt sjuk, men med hänsyn till hans ålder (74 år) samt andra riskfaktorer, tog han och hans rådgivare beslutet om en flytt till sjukhus.

Presidenten kommer att stanna på sjukhuset flera dagar. Enligt Kayleigh McEnany kommer han att arbeta från ”presidentkontoren” på Walter Reed-sjukhuset.

Strax före midnatt svensk tid landade presidenthelikoptern Marine One på Vita husets gräsmatta för att sköta transporten.

Klockan 00.20 svensk tid natten till lördagen gick presidenten ombord och helikoptern lyfte från Vita huset.

Strax därefter postade Donald Trump ett kort videoklipp på Twitter där han säger att han ska till sjukhus och att han tycker att han mår bra.

”Men vi ska försäkra oss om att allt går bra”, säger han.

Trumps läkare Sean Conley uppgav tidigare på fredagen att presidenten känt sig trött, men varit på gott humör, uppger bland andra Politico.

Tidigt på lördagsmorgonen svensk tid skrev Trump i en tweet att han han trodde att det gick bra.

Bland medicinerna han fått fanns ett preparat med antikroppar, utvecklat av läkemedelsbolaget Regeneron, meddelar hans läkare.

Tidiga resultat antyder att Regenerons behandling kan sänka virusnivåerna i kroppen när den sätts in tillräckligt tidigt, skriver New York Times.

Regeneron uppger att Trumps läkare bett att få använda preparatet, som ännu inte godkänts ens för nödbehandling, skriver Financial Times.

Tidigt på lördagsmorgonen svensk tid publicerade Vita huset ett uttalande från doktor Conley, där det framgick att Trump även fått läkemedelsbolaget Gileads antivirala preparat Remdesivir.

”I eftermiddags, efter samråd med specialister från Walter Reed-sjukhuset och Johns Hopkins universitet, rekommenderade jag att presidenten skulle flyttas till Walter Reed National Military Medical Center för fortsatt observation. I kväll har jag glädjen att meddela att presidenten mår väldigt bra. Han har inte behövt extra syre, men efter samråd med specialister har vi valt att inleda en behandling med remdesivir. Han har fått den första dosen och vilar nu bekvämt.”

Presidenten har låg feber, hosta och nästäppa, uppgav två tjänstemän med kunskap om situationen för Washington Post på fredagen.

Kayleigh McEnany säger att presidenten arbetat under fredagen.

Fox News reporter Chris Wallace, som modererade tisdagens debatt, konstaterar att det är ovanligt att se Trump annat än pigg och full av entusiasm. 

”Jag har frågat honom om hans energi och han har svarat 'goda gener Chris, både min pappa och min mamma blev gamla'. Det är alarmerande och skrämmande när presidenten nu drabbats av viruset”, säger den erfarne journalisten i Fox sändning.


Innehåll från VerizonAnnons

Fem nyckelfaktorer för att förverkliga planerna på det uppkopplade företaget

Ett uppkopplat företag kan förbättra sin konkurrenskraft betydligt. Men för vissa chefer kan digitaliseringsresan verka komplicerad och svår att få grepp om. Här är fem nyckelfaktorer för att kunna utveckla de mest innovativa lösningarna, samarbeta sömlöst med partners och samtidigt vara finansiellt framgångsrik.

Det uppkopplade företaget består av ett ekosystem där varje del av företaget är digitaliserat, inklusive försäljning, kundservice, ekonomi, HR, tillverkning, FoU, teknik, logistik och marknadsföring. 

– När dessa funktioner hanteras virtuellt, kan företag dra fördel av smarta processer som baseras på dataanalys och som möjliggör en säker och sömlös koppling mellan människor, processer och produkter, säger Fredrik Hallenborg, Associated Director, Verizon Business.

1. Digitala arbetsflöden måste baseras på robusta och säkra uppkopplingar 

En robust, säker och skalbar nätverksinfrastruktur utgör grunden för framgångsrika verksamheter. Det är därför viktigt att ta hänsyn till nätverket i beslutsprocessen redan från början och sedan bygga vidare på det. För att kunna dra nytta av teknik som 5G, MEC, artificiell intelligens och AR/VR behövs en plattform som levererar nätverkstjänster på ett smidigare, mer motståndskraftigt och mer molncentrerat sätt än vad traditionella nätverksinfrastrukturer gör. Detta kallas Network as a Service (NaaS) och i kombination med digitala möjligheter kommer det att vara nyckeln till framgång. 

2. Differentiera it-lösningar för specifika branscher

Standardlösningar för dagliga processer ligger fortfarande till grund för it-infrastrukturen som är tillgänglig för alla. Den stora skillnaden är införandet av differentierade it-lösningar. I den virtuella världen kan specifika applikationer snabbt rullas ut baserat på individuella behov. Dessa applikationer sitter närmare platsen där själva kundtransaktionen äger rum. Det innebär smidigare driftsättning och snabbare svarstider, samt specifika it-lösningar för enskilda avdelningar som stödjer innovativ utveckling.

3. Skapa ett starkt partnerekosystem

Digitalisering av processer och arbetsflöden gör det möjligt att samarbeta på nya sätt och med ett större partnerekosystem. Många företag har arbetat i silos, med isolerade it-system och begränsad leverantörskontrakt som innebär att det inte varit möjligt att samverka kring nya idéer. Genom att välja it-partners som fungerar bra ihop och som satsar på digitalisering kan företag påskynda innovation och bli mer träffsäkra. Därigenom har de möjlighet att dra nytta av expertis hos branschpartners och tillsammans skapa de bästa produkterna och tjänsterna.

4. Kom ihåg den mänskliga upplevelsen inom den digitala första arbetsplatsen

Den traditionella arbetsplatsen har förändrats under pandemin, och många företag går över till hybrida arbetsmiljöer med fler samarbetslösningar. Automatisering kommer inte att ersätta arbetskraften, utan snarare omdefiniera roller utifrån nya möjligheter. På den digitala arbetsplatsen måste företag vara noggranna med varje anställds arbetsmiljö och ta hänsyn till varje individs utbildning, trivsel och erfarenhet när de interagerar med de tekniska lösningar som företaget använder. Att förstå dessa miljöer i förhållande till de anställdas upplevelser kommer att bli avgörande för det uppkopplade företagets framgång.

5. Säkra den dynamiska världen

Varje företag behöver förstå att förmågan att skapa en säker och effektiv cyberverksamhet är detsamma som att skapa en säker och effektiv drift, vilket i sin tur är detsamma som att skapa en säker och effektiv affärsverksamhet.  Säkerhet kommer att ses som en affärskritisk tjänst, snarare än som en isolerad aktivitet, inom det uppkopplade företaget. Säkerhetstjänsterna bör vara inbyggda i den grundläggande infrastrukturen så att de möjliggör den flexibilitet som användare och data måste ha när det gäller tid och plats. Dessutom måste säkerhetstjänsterna vara kopplade till identitetslösningar som skyddar det uppkopplade företaget och dess data, varumärke, och människor.

– Min utmaning till företag runt om i världen är se till att 2022 blir det år som planerna på det uppkopplade företaget förverkligas – tekniken och expertisen finns redan. Det är viktigt att företag arbetar med globala partners som kan stödja dem under hela resan och erbjuda den flexibilitet, skalbarhet och anpassningsförmåga som varje företag behöver, säger Fredrik Hallenborg, Associated Director, Verizon Business.

Ta reda på mer om hur Verizon kan hjälpa dig på din resa mot att bli ett uppkopplat företag.  

Mer från Verizon

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Verizon och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?