Trump faller brant på lista över USA:s rikaste

Donald Trump har blivit 1,4 miljarder dollar, drygt 12,5 miljarder kronor, fattigare under de två år han suttit på presidentstolen. På Forbes lista över USA:s rikaste personer rasar den tidigare fastighetsmogulen 138 platser.

Foto:Rogelio V. Solis

Den kompletta listan över USA:s 400 rikaste personer presenteras i morgon, skriver Forbes, som redan i dag avslöjar att Donald Trump misslyckats med att klättra på densamma.

Hans förmögenhet har krympt från 4,5 miljarder dollar till 3,1 miljarder dollar sedan presidentvalskampanjen aviserades 2015. Forbes uppger tre anledningar: Dels har hans förmögenhet fått skrivas ned på grund av en mer kritisk granskning av presidentens tillgångar. Forbes ger som exempel att Trump 2017 blev påkommen med att överdriva storleken på sitt penthouse i Trump Tower i New York. 

Dels uppges e-handelsrevolutionen ha påverkat Donald Trumps investeringar i affärsfastigheter negativt. 

Den tredje faktorn bakom raset uppges vara den negativa publicitet som anses ha försämrat Trumps varumärke. Presidentens strategi att ganska oblygt blanda politik och affärer har påverkat hans anseende negativt, skriver Forbes och nämner att Trump bland annat genomfört toppmöten på sin egendom Mar-a-lago i Palm Beach, Florida.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?