ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 22 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Trump: "Comey var en riktig knäppskalle"

  • Donald Trump. Foto: Evan Vucci/TT

USA:s president Donald Trump sparkade chefen för FBI, James Comey, för att minska pressen på sig själv, enligt mötesanteckningar som kommit till New York Times kännedom.

Uppgifterna kommer från mötet som hölls i Vita huset den 10 maj, dagen efter Comey sparkades, med Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov och Rysslands USA-ambassadör Sergej Kisljak.

"Jag sparkade precis chefen för FBI. Han var galen, en riktig knäppskalle", ska Trump ha sagt enligt dokumenten, som lästs upp för tidningen av en anonym källa i Vita huset.

"Jag var under stor press på grund av Ryssland. Det har lättat", fortsatte Trump enligt dokumenten och lade till: "Jag är inte under utredning."

Vita husets pressekreterare Sean Spicer har inte tillbakavisat uppgifterna, utan säger i ett uttalande att James Comey försvårade presidentens möjligheter att föra diplomatiska samtal med Ryssland om ämnen som Syrien, Ukraina och IS.

Samtidigt publicerar Washington Post uppgifter som gör gällande att en rådgivare som står nära Trump i Vita huset pekas ut som en högintressant person i utredningen om kopplingar mellan Trumps valkampanj och Ryssland.

Den amerikanske presidenten har tidigare anklagats för att ha läckt hemlig information om terrorgruppen IS under mötet med Lavrov och Kisljak i – något som ska ha äventyrat en källas säkerhet.

Tyck till