Annons

Trump bryter isen med Kina

President Donald Trump har brutit isen med Kinas president Xi Jinping i ett brev där han skriver att han ser fram emot att jobba med honom och bygga en konstruktiv relation. Det skriver Reuters på torsdagen.

Donald Trump.
Donald Trump.Bild:Ap

Donald Trump och Xi Jinping har inte talat med varandra efter Trumps installation den 20 januari. Däremot hade de kontakt strax efter att Trump blev vald och i brevet tackar han Xi för hans lyckönskning i samband med valvinsten.

Diplomatiska källor i Peking har enligt Reuters sagt att det har funnits en oro i Kina över att president Xi skulle förödmjukats i det fall ett telefonsamtal mellan de båda går fel och detaljer läcks till amerikansk media.

Något som hände förra veckan efter ett samtal mellan Donald Trump och Australiens premiärminister Malcolm Turnbull.

"Det är det sista Kina vill", sade en källa, som är bekant med Kinas tankar om relationen till USA, till Reuters.

"Det skulle vara enormt pinsamt för President Xi och det kinesiska folket", sade källan.

Kina oroas framför allt över hur Trump kommer att agera i frågor som rör handel och Taiwans självstyre. Trump har redan skapat oro i regionen efter att ha haft ett telefonsamtal med Taiwans president Tsai Ing-wen i december förra året. I samband med det sade han också att USA inte nödvändigtvis behöver hålla fast vid den länge hållna ståndpunkten att Taiwan är en del av "ett Kina".

På torsdagsmorgonen, svensk tid, har Kina ännu inte kommenterat brevet från Vita huset.Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Element Logic SwedenAnnons

Är automatisering vägen till effektiva lagerlösningar?

Är ditt lager redo för framtidens handel? Kontakta Thomas Karlsson på Element Logic om du vill veta mer om automatisering, effektivisering och robotar som lagerlösning.
Är ditt lager redo för framtidens handel? Kontakta Thomas Karlsson på Element Logic om du vill veta mer om automatisering, effektivisering och robotar som lagerlösning.

I den snabbt föränderliga samtiden är handelns nyckelord effektivitet och flexibilitet. 

Nu krävs en ny typ av lagerlösningar som kan hantera såväl konjunkturens upp- och nedgångar som digitaliseringens krav på snabba leveranser. Allt tyder på att automatisering är vägen framåt, men teknologin omgärdas fortfarande av flera myter. 

Digitalisering, pressade branscher och hög konkurrens ställer idag stora krav på företag att effektivisera sina lagerlösningar för att kunna hänga med på marknaden. Automatisering är en naturlig väg till mer effektiva lager, så varför vågar inte fler ta steget? Element Logic är ett ledande företag inom teknik och intralogistik, som designar, implementerar och levererar automatiserade lagerlösningar för företag i olika storlekar och för olika branscher i Europa. Här reder deras VD, Thomas Karlsson, ut 3 av de 8 myter man identifierat som gör att evolutionen inom lager går onödigt långsamt.

Myt 1 – ”Investera inte i automatisering om företagets prognoser är ovissa” 

– Traditionellt har man byggt kundanpassade lageranläggningar, baserat på relativt långsiktiga beräkningar och med lång återbetalningstid. När vi nu befinner oss i en oviss tid så behövs det så oändligt mycket mer anpassbarhet. Då ökar behovet av modulerade, flexibla system som går att rätta efter förändrade förutsättningar. I rak motsats till myten, erbjuder automatiserade lager den tryggaste vägen framåt när prognoserna är osäkra. Med vårt automationssystem AutoStore, tittar vi på ett halvår framåt för kunden. 

Om behoven sen ändras, är det bara att enkelt anpassa systemet, med ett modifierat antal backar, robotar och plockportar. På Element Logic känner vi ändå av att drivkraften till att automatisera bland företag är större än osäkerheten. Detta eftersom så många idag behöver öka effektiviteten samt reducera kostnaderna och behovet av personal. Eftersom du inte behöver bygga långsiktigt, utan hela tiden bara för här och nu, så fördelar du ut dina investeringar över en längre tid. Därmed minimeras riskerna samtidigt som återbetalnings-tiden blir kortare. 

Myt 2 – ”Du behöver bygga en helt ny lagerlokal”

– Fel, det går utmärkt att ställa in systemet i en redan befintlig lagerbyggnad. AutoStore kräver inte hög höjd, utan en vanlig lagerhöjd på 7,5 meter är idealt. Så länge du har en konventionell lagerbyggnad så behöver därför inget byggas om eller byggas nytt. Dessutom slipper du långa drifttider till färdig anläggning. Från kontrakt till att vi är igång och kör systemet, tar det vanligtvis bara ca 6 månader. På några dagar är du uppe på den prestandanivå som du har beställt. Det beror också på att vi veckorna innan idrifttagningen utbildar vi s.k. super-users hos kunden, som blir interna experter på AutoStore. Det är viktigt att kunden känner sig trygg i överlämningen, så att företaget direkt kan sköta systemet på egen hand – och systemet är väldigt enkelt. Byggnaden behöver sen inte vidareanpassas utan du behöver bara skala upp eller ned systemet för att möta aktuell efterfrågan, något som sparar enorma mängder timmar av engineering och kundanpassning i jämförelse med traditionella lagersystem som ofta kräver nybyggnation. 

Myt 3 – ”Robotar är inte hållbara för miljön”

– Till skillnad från traditionell lagerteknologi är de här robotarna extremt energieffektiva. 10 AutoStore-robotar har nämligen samma förbrukning som en vanlig dammsugare. Dessutom kan de arbeta i mörker och kräver också en betydligt mindre arbetsyta. Genom att vi ställer alla moduler ovanpå varandra, blir systemet oerhört kompakt. Batterierna återladdas automatiskt och ofta räcker det med solceller på lagrets tak, för att driva hela anläggningens robotdrift. Sett till arbetsmiljön, ger den nya tekniken utrymme för de mest nyfikna och intresserade att omutbilda sig att bli super-users, medan övriga kan fortsätta med plockning på samma sätt som förut. 

Här kan du ladda ner Elements Logics whitepaper: 

www.elementlogic.se/8-myter-om-lagerautomation/ 

Fakta Element Logic

• Element Logic har optimerat företags lagerprestanda i över 30 år.

• Med robotlösningar, programvara och rådgivning som bidrar till ökad lönsamhet. 

• Optimerar lager i alla storlekar inom ett brett spektrum av branscher.

• Har som ursprunglig AutoStore®-partner stor erfarenhet av att utforma, leverera och installera skräddarsydda lösningar för sina kunders arbetsflöde. 

• Har mer än 150 anställda i Europa och hade 2019 en omsättning på €80 miljoner. 

• Huvudkontoret ligger i Norge, med underavdelningar i Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, Storbritannien, Frankrike, Benelux-länderna and Polen.

Mer från Element Logic Sweden

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Element Logic Sweden och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?