ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Handelskriget

Trump bjuder in Xi Jinping till personligt möte

  • Foto: Susan Walsh

USA:s president, Donald Trump, sammanbinder ett handelsavtal med en human lösning av Hongkong protesterna.

Det skriver presidenten på sin Twitter.

Kommunikationen kommer timmar efter att USA sagt att de var "djupt oroade" över rapporter om en rörelse av kinesiska paramilitära trupper längs Hongkongs gräns och varnade att kränkning av landets territorium, riskerar Hongkongs status under en rad amerikanska lagar.

Trump tycks på Twitter ha föreslagit ett personligt möte med Kinas president, Xi Jinping.

"Han är en stor ledare som har väldig respekt hos sitt folk. Han är också en bra man på tuffa affärer. Jag har NOLL tvekan på att om president Xi önskar lösa Hongkong problemet, så kan han göra det. Personligt möte?", skrev Trump.

Tidigare under onsdagskvällen delade han även ut ytterligare en känga till Federal Reserve, där han påtalade att det inte är Kina som är problemet utan Fed. 

Han uttryckte att andra länder tackar fedchefen, Jay Powell för hans höga räntor, och att Tyskland samt många andra "spelar spelet".

"GALNA INVERTERADE RÄNTEKURVA", skrev han om gårdagens uppmärksammade invertering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer