Trump berömmer sig själv i nyårstal: ”Historiska segrar”

USA:s president Donald Trump berömmer sig själv för flera ”historiska segrar” i ett nyårstal där han ser tillbaka på sin tid vid makten.

”Man måste minnas oss för det som blivit gjort”, säger Trump.

Foto:Alex Brandon

Han lyfter bland annat fram att vaccin mot covid-19 tagits fram av amerikanska forskare och att han haft rätt i sin förutsägelse att det skulle ske före årets slut.

Den avgående presidenten har ännu inte formellt erkänt sig besegrad i presidentvalet i november som vanns av demokraten Joe Biden.

Även Biden höll ett nyårstal där han hyllade sjukvårdsarbetare och uppmanade människor att vaccinera sig.

”Jag är helt säker på att vi kommer tillbaka och att vi kommer tillbaka ännu starkare än förr”, säger Biden, som tillträder den 20 januari.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?