Trump bekräftar: Väljer oljechef till utrikesminister

Den blivande amerikanske presidenten Donald Trump har valt oljebolaget Exxonmobils vd Rex Tillerson till posten som utrikesminister. Det bekräftar hans övergångsgrupp, enligt Bloomberg News.

Rex Tillerson
Rex TillersonBild:AP

Valet kan ses som kontroversiellt, och kan mötas av kritik från såväl demokrater som republikaner, i och med Tillersons goda relation med Rysslands president Vladimir Putin.

Rex Tillerson har tackat ja till erbjudandet, enligt en person med insyn i processen. Om han godkänns blir han den första oljebolagschefen någonsin på posten.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?