ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Trump bekräftar: IS-ledaren är död

  • Foto: Evan Vucci

IS-ledaren Abu Bakr al-Baghdadi har dödats i en amerikansk attack i Idlib-provinsen i nordvästra Syrien.

”Abu Bakr al-Baghdadi är död”, bekräftar USA:s president Donald Trump.

Som ledare för terrororganisationen IS har Abu Bakr al-Baghdadi gäckat västerländska säkerhetstjänster i flera år. Nu bekräftar USA:s president Donald Trump att terrorledaren är död.

”Den främsta terrorledaren i världen har mött rättvisan”, säger presidenten.

Trump gav beskedet på en presskonferens som föregicks av flera timmar av rykten kring al-Baghdadis död.

Trump beskrev hur Abu Bakr al-Baghdadi jagades in i en tunnel av amerikansk militär  och där ska ha detonerat ett bombbälte och begått självmord. Enligt Donald Trump tog Abu Bakr al-Baghdadi med sig tre av sina barn in i döden.  

”Han dog som en hund. Han dog som en usling”, säger Donald Trump.

Flera andra högt uppsatta IS-medlemmar ska ha dödats i attacken som utfördes av soldater som flögs in i åtta helikoptrar.

Iraks underrättelsetjänst har sagt att den bidragit till att IS-ledaren kunde lokaliseras. I sitt tal tackade Donald Trump Syrien, Ryssland, Turkiet och kurderna för deras insats för att eliminera IS-ledaren.

”Vi tillintetgjorde hans kalifat i mars i år. Dagens händelse är en påminnelse om att vi kommer att fortsätta jaga de återstående IS-terroristerna till ett brutalt slut”, säger Trump.

Presidenten räknar upp en rad av IS offer, däribland den avrättade journalisten James Foley, och talar om terrorrörelsens handlingar de senaste åren.

Han var en sjuk och depraverad man och nu är han borta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer